Μιχαλόπουλος: «Νόμιμο αλλά όχι ηθικό αυτό που κάνει ο κ.Βατσινάς»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

O Xρήστος Μιχαλόπουλος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 εξέφρασε την άποψη του για το θέμα που έχει προκύψει στον ΟΦΗ μετά την δέσμευση των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που κατάθεσαν οι αδερφοί Βατσινά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Athletic Radio 104,2

Για τα «σύννεφα» στο οικονομικό στον ΟΦΗ μετά τις τελευταίες εξελίξεις…

Τον Μάιο του 2010 υπογράφει  ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τους αδερφούς Βατσινα η οποία προέβλεπε την καταβολή 750.000 προς το πρόσωπο τους για την παραχώρηση των μετοχών. Η καταβολή αυτή υπήρχε σε διασπορά μέχρι το 2014 που είναι η τελευταία δόση. Όταν δεν πληρώθηκε η πρώτη και 2η δόση που ήταν τους δύο προηγούμενους μήνες οι οποίες ανέρχονταν στις 200 χιλ ευρώ  θεώρησαν σκόπιμο να σφραγίσουν το σύνολο των μετοχών. Όταν έγινε η συμφωνία η ομάδα ήταν προ των πυλών της Σουπερ Λιγκ αλλά δεν ανέβηκε για τους λόγους που όλοι ξέρετε. Οι μεγαλομέτοχοι γνώριζαν πως όταν θα ανέβαινε η ομάδα θα έπαιρναν τα λεφτά τους. Το γνωρίζαν άπαντες πως δεν μπορούν να πληρωθούν διαφορετικά.Οι αδερφοί Βατσινά νομίμως σφράγισαν τις επιταγές, έχουν το δικαίωμα να σφραγίζουν όλες τις μετοχές, είναι νομιμότατο αλλά σε καμία περίπτωση ηθικό. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς κάτι το οποίο είναι να πληρωθείς σε ένα βάθος μέχρι το 2014.  Οι πλευρά Βατσινά ζητάει όλο το ποσό. Προέβη στην δέσμευση των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, οποία αναλογεί σε 300.000 ευρώ. Ο κ. Βατσινάς θα πρέπει να καταλάβει πως δημιουργεί κολοσσιαία προβλήματα στην ΠΑΕ ΟΦΗ με αυτή του την απόφαση. Δεν είναι ηθικά κατά την γνώμη μου σωστό να σφραγίζονται επιταγές που είναι να πληρωθούν το 2012,2013 και 2014. Είναι νόμιμο, αλλά όχι ηθικό.

Για το αν οφείλει ο κ.Κουράκης ο οποίος υπέγραψε το συμφωνητικό με τους αδερφούς Βατσινά να διαμεσολαβήσει…

Ο κ. Κουράκης διατέλεσε πρόεδρος του ΟΦΗ την περίοδο που υπεγράφη αυτό το συμφωνητικό όπως όλοι ξέρουμε. Δεν ζητάει κανείς να πληρώσει αυτός τα χρωστούμενα. Δεν αναλογεί αυτό το βάρος στον κ.Κουράκη. Ο κ.Κουράκης έπαιξε ένα καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή σελίδας του ΟΦΗ. Ο κ Κουράκης δεν υπέγραψε για τον εαυτό του αλλά για ΟΦΗ. Δεν είναι υποχρέωση του δημάρχου να πληρώσει. Μπορεί να παίξει ένα ρόλο διαμεσολαβητή, αλλά δεν μπορώ να του το υποδείξουμε αυτό. Ρωτήστε τον κ. Κουράκη αν θέλει να το κάνει, δεν μπορώ να απαντήσω εγώ για αυτό.

Για το πώς αντιμετωπίζει η διοίκηση τις προσφυγές…

Ξαναλέω πως με την νόμιμη αυτή συμπεριφορά του αλλά όχι ηθική πριονίζει το δέντρο στο οποίο στηρίζεται ο ΟΦΗ .Πρέπει να το βοηθήσουν να καρπίσει και οι πρώην μέτοχοι. Η διοίκηση του ΟΦΗ κοιτάζει να ανταπεξέρχεται σε όσες δυσκολίες υπάρχουν.

Για το τι σημαίνει για τον ΟΦΗ η δέσμευση των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα…

 Αύριο εκδικάζεται η υπόθεση. Εμείς καταθέσαμε ανακοπές κατά τις εκτέλεσης. Να ξεμπλοκαριστούν τα δικαιώματα. Το θέμα θα κριθεί το Νοέμβριο. Είτε ετσι είτε αλλιώς δεν θα κριθεί αύριο. Εάν δεν γίνει, θα είναι μπλοκαρισμένα και θα τα πάρουν οι αδερφοί Βατσινά. Τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητο να μείνουν στον ΟΦΗ.Όταν είχε καταθέσει την δέσμευση η πλευρά Βατσινά κάποιοι από το Δ.Σ. ζήτησαν μια αναβολή για να γίνει συζήτηση με τον πρώην μεγαλομέτοχο. Ήταν ανένδοτος, επιθυμεί να υπάρχει διάλογος με τον κ.Κουράκη. Δεν έχει καμία πρόβλημα με την ΠΑΕ ΟΦΗ όπως λέει. Δεν αμφιβάλω για αυτό, αλλά πρέπει να καταλάβει και ο ίδιος πως τα απόνερα παίρνουν τον ΟΦΗ.

Για τις ευθύνες που αναλογούν στην τωρινή διοίκηση…

Εγώ θέλω να πω πως δεν υπάρχει καμία διοίκηση που δεν κάνει λάθη. Αν γνώριζε ο κόσμος τις αγωνίες της διοίκησης θα καταλάβαινε. Κλείνουνε επιτυχώς κάποια θέματα. Όλα είναι ανοιχτά. Δεν έγινε καμία ανεπανόρθωτη ζημιά. Όλα κουβεντιάζονται. Εγώ απλά έχω τις ενστάσεις για το τάιμινγκ που γίνονται όλα αυτά.

Για το αν υπάρχει κίνδυνος για την ομάδα να χάσει κάποιο παιχνίδι στα χαρτιά λόγω προσφυγών…

Είναι δεδομένο πως με αυτή την κατάσταση δεν μπορούν να πληρωθούν όλες οι απαιτήσεις ταυτόχρονα. Κάποιος θα μείνει απλήρωτος και θα κάνει προσφυγή. Τα έσοδα είναι αυτά που προέρχονται από τη λίγκα. Η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ θα αποφέρει κάποια άμεσα έσοδα και δεν χρειάζεται πανικός. Γίνεται μια σωστή διαχείριση. Η ΠΑΕ ΟΦΗ έκανε πολύ καλές μεταγραφές και είναι το εχέγγυο για να μείνει στην κατηγορία ώστε να έχει οικονομικά οφέλη και μέσα σε ένα 3ετες-4ετες πλάνο να σταθεί στα πόδια της και χωρίς βοήθεια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook