Η πρώτη συνέντευξη του ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ Ευγένιου Γκέραρντ: “Να βγει ο ΟΦΗ στην Ευρώπη”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η εποχή του Ευγένιου Γκέραρντ ξεκίνησε μια μέρα, σαν σήμερα και το Gentikoule φέρνει στο φως την πρώτη συνέντευξη που έδωσε ως προπονητής του ΟΦΗ στην εφημερίδα “Τόλμη” και τον αείμνηστο Μανούσο Ζαχαριουδάκη.

Σαν σήμερα, στις 23 Ιουνίου 1985 ο ΟΦΗ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ευγένιο Γκέραρντ βάζοντας την πρώτη πινελιά στην ένδοξη ιστορία του. Οραματιστής, ο Γκέραρντ 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη στην εφημερίδα “Τόλμη” και τον αείμνηστο δημοσιογράφο Μανούσο Ζαχαριουδάκη και από τις πρώτες στιγμές δείχνει πως οραματιζόταν τον ΟΦΗ: “Θέλω να βγάλω την ομάδα στην Ευρώπη”!

Το Gentikoule έψαξε το αρχείο της εφημερίδας “Τόλμη” που δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του Ευγένιου Γκέραρντ με τον ΟΦΗ, ο τότε, νέος, τεχνικός της ομάδας μιλούσε στον αείμνηστο Μανούσο Ζαχαριουδάκη. Μια συνέντευξη που αναμφίβολα αποτελεί ιστορικό κειμήλιο για την ιστορία του ΟΦΗ καθώς μέσα από αυτήν, αναδεικνύεται το όραμα που είχε ο Ευγένιος Γκέραρντ για τον ΟΦΗ ενώ παράλληλα αποδείχθηκε προφητική αφού έθεσε ως στόχο την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. “Θέλω να βγάλω την ομάδα στην Ευρώπη” έλεγε ο Ευγένιος Γκέραρντ στις 25 Ιουνίου 1985 και έναν χρόνο αργότερα, αυτό το όνειρο θα γινόταν πραγματικότητα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Ευγένιου Γκέραρντ και να αντιληφθείτε το πόσο διορατικός αποδείχθηκε ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook