Στην Βουλή πήγε ο Αυγενάκης το θέμα του -6 του ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με ερώτημα του προς την Βουλή, ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης παίρνει σημαντική θέση για το θέμα της αφαίρεσης των έξι βαθμών και της παράτυπης απόφασης που πάρθηκε από την ΕΠΟ.

Το ερώτημα προήλθε έπειτα από επιστολή που έστειλε η ομάδα της Κρήτης στη 01/10 στους βουλευτές Ηρακλείο, στην οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η ΕΠΟ με πράξεις και παραλείψεις της την ανάγκασε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα δέχεται «ανηλεή πόλεμο» από την Ομοσπονδία.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά σε υπαλλήλους της ΕΠΟ, οι οποίοι δεν προχώρησαν στην έκδοση δελτίων σε υπό μεταγραφή ποδοσφαιριστές τον περασμένο Γενάρη, κάτι που οδήγησε τον ΟΦΗ στην έξοδο καθώς δεν μπορούσε να συγκροτήσει ενδεκάδα, καταγγέλλοντας τον πρωτοφανή διωγμό του από τους διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εν συνεχεία γίνεται λόγος σε “φωτογραφική διάταξη” που προστέθηκε το καλοκαίρι στο άρθρο 33 του ΚΑΠ Ερασιτεχνών, η οποία αναφέρει ότι οι ποινές τιμωρίας έδρας ή αφαίρεσης βαθμών σε επαγγελματική ομάδα μεταφέρονται στο ερασιτεχνικό σωματείο σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται.

Ο ΟΦΗ θεωρεί πως η συγκεκριμένη διάταξη είναι αντισυνταγματική, αφού πρόκειται για άλλο νομικό πρόσωπο και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του προς τις ελληνικές και ευρωπαϊκές δικαστικές Αρχές “για να αποκαλύψει όλους εκείνους που απεργάζονται τον αφανισμό του”.

Για ολόκληρη την αναφορά του κ. Αυγενάκη πατήστε ΕΔΩ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook