Η επίμαχη διάταξη του ΚΑΠ για το -6

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Διαβάστε τι αναφέρει η επίμαχη διάταξη του ΚΑΠ που υποχρεώνει τον ΟΦΗ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6.

Έχει ξεσπάσει μεγάλος ντόρος για την αφαίρεση βαθμών με την οποία μπήκαν στο φετινό μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου. Τόσο οι Κρητικοί όσο και οι Βολιώτες αποχώρησαν από την Super League, υποβιβάστηκαν δηλαδή, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Επέλεξαν τη Γ’ Εθνική για την επανεκκίνησή τους και όπως προέκυψε η ΕΠΟ διατηρεί το -6 και στις δύο ομάδες. Μολονότι, η περίπτωσή τους είναι σχεδόν ίδια μ’ αυτήν του Βύζαντα Μεγάρων, που εντέλει δικαιώθηκε πέρυσι στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την παράνομη απόφαση αφαίρεσης βαθμών καθώς «ερασιτεχνικό σωματείο δεν κληρονομεί ενοχικές ή μη πράξεις από ήταν ΠΑΕ», στο Πάρκο Γουδή φρόντισαν να τροποποιήσουν τον ΚΑΠ για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι η ΕΠΟ με την τροποποίηση του ΚΑΠ ως προς τις περιπτώσεις αφαίρεσης βαθμών βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου, που δύσκολα θα αποφύγουν το -6 ακόμα κι αν προσφύγουν στο Διαιτητικό. Για το λόγο αυτό και ο πρόεδρος της επιτροπής Γ’ Εθνικής, Μιχάλης Τζανόπουλος ξέκοψε κάθε πιθανότατα να μην εφαρμοστεί η ποινή. Την πάτησε μια φορά με τη φωτογραφική τιμωρία του Βύζαντα την περασμένη σεζόν και με την τροποποίηση του ΚΑΠ στις αρχές του καλοκαιριού, η αφαίρεση βαθμών είναι δεμένη από χέρι, καθώς η ποινή μεταφέρεται πλέον στα μητρικά σωματεία.

πηγή: mikriliga.com

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook