Η αρχή είναι το ήμιση του παντός: Σύγκριση με τον ΟΦΗ του 2009 και τον περσινό Άρη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule ακτινογραφεί τι έκανε ο Άρης της Γ Εθνικής αλλά και ο ΟΦΗ της περιόδου 2009 – 2010 με κοινό σημείο τις πολύ κακές εκκινήσεις.

Αρκετές φορές έχει τονιστεί και κατ επανάληψη ότι ο ΟΦΗ δεν πρέπει να την πατήσει όπως ο περσινός Άρης ξεχνώντας, επειδή περνούν και τα χρόνια, πως την πάτησε την σαιζόν 2009 – 2010 όταν ξεκίνησε ως ένα εκ των φαβορί για την απευθείας άνοδο και τελικά δεν κατάφερε να ανέβει – ούτε μέσω των πλέι – οφ!

Για να ξεκινάμε από τα… δικά μας. Ο ΟΦΗ εκείνης της περιόδου ξεκίνησε πολύ – πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να βρεθεί από την αρχή να κυνηγάει την πρώτη δυάδα του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα βάσει των τότε αριθμών που προκύπτουν, ο ΟΦΗ από τους 52 προσδοκόμενους βαθμούς του πρώτου γύρου, συγκέντρωσε μόλις 30 (!) με ένα πολύ κακό ξεκίνημα όπου στις εννέα πρώτες αγωνιστικές πήρε μόλις 12! Η ιστορία είναι γνωστή με τον ΟΦΗ να μην προλαβαίνει ποτέ Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου με αποτέλεσμα να πάει στα πλέι – οφ για να παίξει για την άνοδο.

Όσον αφορά τον περσινό Άρη: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε την άνοδο από τον… Πανσερραϊκό (σατανική σύμπτωση για τον περσινό Άρη και τον ΟΦΗ του 2010) τερματίζοντας στην δεύτερη θέση με 3 βαθμούς λιγότερους. Στο τέλος του πρωταθλήματος έφτασε τους 71 βαθμούς, έναντι 74 των Σερραίων. Ωστόσο, από τους 45 προσδοκόμενους βαθμούς του πρώτου γύρου, ο Άρης συγκέντρωσε μόλις τους 31 με αποτέλεσμα να μην προλάβει να φτάσει ποτέ τον Πανσερραϊκό. Ομοίως και για τον ΟΦΗ που παρά τον εξαιρετικό δεύτερο γύρο, δεν πλησίασε σχεδόν ποτέ τους δύο πρώτους.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook