“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 18 Ιουνίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε και σήμερα, Τετάρτη 18 Ιουνίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα παρατηρείται στις τάξεις του ΟΦΗ, σε ό,τι έχει να κάνει με τη στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Από τη μια συνεχίζονται οι επαφές για την πρόσληψη του νέου προπονητή έπειτα από την ατυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τον Νίκο Νιόπλια. Ο Αντίπας Σηφάκης που ηγείται των επαφών εκ μέρους των εννιά επιχειρηματιών που «τρέχουν» την ομάδα, εκτιμά πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις επί του θέματος. Επιπλέον, γίνονται κινήσεις και για την παραμονή στο ρόστερ παικτών νέων σε ηλικία που έκαναν το ξεπέταγμα φέτος στη Σούπερ Λίγκα, όσο τουλάχιστον αγωνίστηκαν οι Κρητικοί και εκτιμάται πως μπορούν να διακριθούν πολύ περισσότερο στην επόμενη σεζόν, Ονόματα όπως αυτά των Δαμιανάκη, Αγριμάκη, Μπολάκη, Φαζού, Ροβίθη βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα και στόχος των παραγόντων είναι να μείνουν όλοι τους στο έμψυχο δυναμικό. Ανάλογη τάση υπάρχει και για ντόπιους ποδοσφαιριστές που έχουν αποδείξει πως αγαπούν την ομάδα και θα δώσουν τη μάχη τους για την επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες, όπως είναι ο Περογαμβράκης και ο Μονιάκης. Και σε αυτές τις υποθέσεις αναμένονται άμεσες και θετικές εξελίξεις για λογαριασμό του συλλόγου του Ηρακλείου.

Sportday

Μ ετα το «οχι» που εισέπραξαν στον ΟΦΗ από τον Νίκο Ν ιό πλια, δύσκολα θα προχωρήσει και η περίπτωση του Νίκου Αναστόπουλου. Ο «Αναστό» φερόταν, μαζί με τον Νιόπλια, ως μία από τις βασικές επιλογές για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας. Ομως, ούτε με τον «αλενατόρε» δείχνει να προχωράει το θέμα, καθώς όπως υποστηρίζουν από πλευράς ΟΦΗ, ο Αναστόπουλος ζήτησε οικονομικές εγγυήσεις για το αγωνιστικό πλάνο (μπάτζετ κλπ.). Δεν αποκλείεται, πάντως, να έπαιξε σημαντικό ρόλο η φιλική σχέση που διατηρεί με τον Νίκο Μαχλά, παρ” ότι ο ίδιος εμφανιζόταν θετικός στο να αναλάβει τον ΟΦΗ στη Γ Εθνική.
Εν τω μεταξύ, η άρνηση του Νιόπλια έχει φέρει μεγάλες αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών του ΟΦΗ. Οι τελευταίοι «χρεώνουν» στον 50χρονο προπονητή ότι για μία ακόμη φορά σκέφθηκε επαγγελματικά και δεν έβαλε μπροστά το ηθικό κομμάτι.
Ο ΟΦΗ τού χτύπησε ξανά την πόρτα, κάτι που έχει συμβεί δύο και τρεις φορές τα τελευταία χρόνια, ενώ ο ίδιος απάντησε διαδοχικά αρνητικά επικαλούμενος διάφορους λόγους τα συγκεκριμένα διαστήματα.
Από κει και πέρα, το βάρος πέφτει στο να κλείσουν τον τεχνικό διευθυντή. Ηδη, έχουν καταθέσει πρόταση στον παλαίμαχο της ομάδας και πρώην προπονητή του ΠΟΑ, Μανώλη Πατεμτζή, ο οποίος ζήτησε δύο ημέρες προθεσμία. Την ίδια ώρα, άρχισαν οι επαφές με παίκτες από το φετινό ρόστερ, όπως οι Περογαμβράκης, Μονιάκης, Δαμιανάκης, Μπολάκης, Φαζός, Αγριμάκης, οι οποίοι θεωρούνται ως βάση για το χτίσιμο της ομάδας.

Goal

Η«κρυάδα» που πήρε με ίο καλημέρα η ομάδα των «9» που ανέλαβε να δημιουργήσει τον ΟΦΗ ins vias enoxfe ήταν ένα μικρό δείγμα ίων δυσκολιών που θα βρεθούν σιο διάβα της. Ο Νίκος Νιόπλιας παρότι αρχικά άφηνε να διαφανεί πως δεν τον απασχολεί η κατηγορία που θα παίξει ο σύλλογος, τελικά άλλαξε γνώμη και η στροφή στο πρόσωπο του Νίκου Αναστόπουλου έμοιαζε μονόδρομος για τους Κρητικούς επιχειρηματίες. Ο «αλενατόρε» μπορεί για τον ΟΦΗ να μη διακατέχεται από τέτοια κόμπλεξ, ωστόσο στην παρούσα φάση θέτει μια βασική εγγύηση για να αναλάβει να οδηγήσει τον σύλλογο και πάλι στα σαλόνια Tns Super League. Στην επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας ζήτησε ένα προαπαιτούμενο: Να είναι προπονητής κοινής αποδοχής και από τous «9» ώστε να μην υπάρχουν διαφορετικές τάσεις και φωνές κατά τη διάρκεια της περιόδου.
«Αν υπάρχει έστω και ένας που έχει αντίρρηση, δεν έχει νόημα. Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά για να προχωρήσει η ομάδα» φέρεται να τόνισε ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος περιμένει το κάλεσμα από το Ηράκλειο προκειμένου να κατέβει στο νησί και να συζητήσει τις λεπτομέρειες με το νέο ΔΣ που θα σχηματιστεί οσονούπω. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλάνο των «9» είναι η διατήρηση της «nouvelle vague» (Φαζός, Μπολάκης, Μαραθιανός, Μανιδάκης, Αγριμάκης που αναδείχτηκε από τη φετινή δύσκολη χρονιά, σε συνδυασμό με την παραμονή παικτών έμπειρωνόπως οι Μονιάκης, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Οι μεταγραφές που θα γίνουν θα είναι επιπέδου Super League, υπό την έννοια πως θα είναι παίκτες όχι μεγάλοι σε ηλικία, αλλά θα έχουν παραστάσεις από την μεγάλη κατηγορία και θα αποκτηθούν με ορίζοντα διετίας με μοναδικό στόχο τον πρωταθλητισμό σε ΓΈΘνική και Football League. Είναι σαφές πως ο«Αναστό» αποτελεί προτεραιότητα για τους ανθρώπους του ΟΦΗ, οι οποίοι θα στραφούν σε άλλες περιπτώσεις (π.χ. Χριστόπουλος) στην περίπτωση που οι ίδιοι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις λογικές απαιτήσεις του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook