“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 17 Ιουνίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Διαβάστε και σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθηναϊκού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Αρνητική κατάληξη είχε η υπόθεση της συνεργασίας του Νίκου Νιόπλια με τον ΟΦΗ, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο νεαρός τεχνικός συζήτησε επί μακρόν χθες το βράδυ με τους επιτελείς του συλλόγου στα γραφεία του επιχειρηματία και μέλους των «9» Αντύπα Σηφάκη, αλλά δεν διαφάνηκε πως μπορεί να υπάρξει κοινό σημείο επαφής και οι διαπραγματεύσεις οδηγήθηκαν σε ναυάγιο. Ο Νιόπλιας εξήγησε στρυς υπεύθυνους των Κρητικών πως δεν είναι σε θέση να καθοδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, όπως διαφαίνεται έπειτα και από την πρόσφατη γενική συνέλευση και την απόφαση για τη διαδικασία λύσης της ΠΑΕ. Ίσως ο ίδιος να είχε κατά νου πως οι «μαυρόασπροι» θα αγωνιστούν στη δεύτερη κατηγορία μπαίνοντας στον κύκλο των διαπραγματεύσεων, αλλά από τη στιγμή που αντιλήφθηκε πως ο δρόμος για την τρίτη κατηγορία πιθανώς αποτελεί οριστική επιλογή απάντησε αρνητικά στην πρόταση συνεργασίας. Η ομάδα των επιχειρηματιών που «τρέχει» τα θέματα λειτουργίας του ΟΦΗ αναζητά εναλλακτικές λύσεις και ήδη ακούστηκε εκ νέου το όνομα του Νίκου Αναστόπουλου. Φυσικά και αυτή η επιλογή εκτιμάται πως πολύ δύσκολα θα προχωρήσει, αφού και ο Αναστόπουλος δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να κοουτσάρει στην τρίτη κατηγορία. Εξελίξεις αναμένονται και στο θέμα του τεχνικού διευθυντή, όπου πέρα από το όνομα του Γιάννη Χατζηνικολάου που ακούγεται τελευταία, χθες στη συνάντηση με τον Νιόπλια έδωσε το παρών και ο Μανώλης Πατεμτζής, εγείροντας σενάρια και για ενδεχόμενη δική του παρουσία στην εν λόγω θέση. Στα διοικητικά, υπάρχει επικοινωνία των επιχειρηματιών με στελέχη του Ερασιτέχνη και τον δικηγόρο Χάρη Γρηγορίου, προκειμένου να ετοιμαστεί και να υλοποιηθεί το συμφωνητικό συνεργασίας των δύο πλευρών.

Sportday

Α κυρη» πραγματοποίησε η νέα διοίκηση του ΟΦΗ. των εννέα επιχειρηματιών Χθες. ο νέος πρόεδρος. Αντίπας Σηφάκης. συναντήθηκε με τον Νίκο Νιόπλια. παρόντος και του Γιάννη Πολεμαρχόκη. Για να του δώσουν τα… κλειδιά της τεχνικής ηγεσίας πρόταση ν’ αναλάβει προπονητής με αυξημένες υποχρεώσεις. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 50χρονος προπονητής, που σημειωτέον και παλαιότερα, υπό διαφορετικές συνθήκες, είχε δεχθεί βολιδοσκοπήσεις, προκειμένου να καθίσει στον πάγκο της ομάδας, την οποία υπηρέτησε επί πολλά χρόνια με την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, δεν έδειξε πρόθυμος (τους είπε ότι δεν γνωρίζει την κατηγορία) να συμμετάσχει στο format του συλλόγου, που άρχισε να «τρέχει» έπειτα από τις αποφάσεις της προχθεσινής γενικής συνέλευσης.
Ας μη σπεύσουν, πάντως, να δηλώσουν δικαιωμένοι εκείνοι που εξαρχής θεωρούσαν υπέρμετρα φιλόδοξη την προσέγγιση του Κοζανίτη τεχνικού και προέτασσαν -και για ηθικούς λόγους- τον Νίκο Αναστόπουλο. ο οποίος έμεινε να παλεύει στον φετινό ΟΦΗ ενώ το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Χώρια, όπως έλεγαν, που ο «αλενατόρε» είχε δηλώσει ότι θα πήγαινε τρέχοντας στον ΟΦΗ της Γ Εθνικής. Υστερα από τη «χυλόπιτα» του Νιόπλια. υπήρξε επαφή και με τον Αναστόπουλο. Ομως δεν προέκυψε κλίμα σύγκλισης. Οπως διαδόθηκε από τους παράγοντες της κρητικής ομάδας, ο «Αναστό» ήταν… ενοχλητικά επιφυλακτικός όσον αφορά στις οικονομικές εγγυήσεις που ζητούσε από τη νέα διοίκηση. Απαιτούσε φορτικά διάφορα φορολογικά στοιχεία και. προφανώς, η στάση του δεν ενθουσίασε την άλλη πλευρά των συνομιλητών Επειτα, λοιπόν, και από τη συνομιλία με τον Αναστόπουλο. η διοίκηση έχει αρχίσει να σκέφτεται εναλλακτικές λύσεις, χωρίς να είναι κάτι σίγουρο, μολονότι είναι φανερή η σπουδή της να κλείσει το ταχύτερο δυνατό τις υποθέσεις που επωμίστηκε. Αναφορικά με τη θέση του τεχνικού διευθυντή, ακούστηκε τις τελευταίες ώρες το όνομα του Γιάννη Χατζηνικολάου. όμως ο Αντίπας Σηφάκης και οι συν αυτώ φαίνεται να καταλήγουν στον Μανόλη Πατεμτζή. ο οποίος διαθέτει αρκετή πείρα από Γ Εθνική, καθ’ ότι ήταν προπονητής στον ΠΟΑ.
Και. βέβαια, τυγχάνει και αυτός πρώην παίκτης του ΟΦΗ. οπότε πληροί όλο το «πακέτο» Η σπουδή των ανθρώπων του ΟΦΗ να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες όσο πιο γρήγορα γίνεται, αποδεικνύεται κι από ένα ακόμη γεγονός: παράλληλα με το προπονητικό θέμα. άρχισαν κι επαφές με παίκτες από το φετινό ρόστερ. προκειμένου να διατηρήσουν έναν κορμό, γύρω από τον οποίο θα χτιστεί η καινούργια ομάδα. Ο Αλέξανδρος Περογαμβράκης. ο Βασίλης Κουτσιανικούλης και ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος είναι οι ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν τη διοίκηση. Ταυτόχρονα, μέλημα της είναι να κρατήσει και τη next generation, αυτή που εκκόλαψε η ανάγκη συμπλήρωσης ενδεκάδας στα τελευταία παιχνίδια στη Super League Πρόκειται για τον Μανόλη Φαζό. τον Μανόλη Μπολάκη. τον Μπάμπη Δαμιανάκη.

Goal

O Νίκος Νιόπλιας απέρριψε την πρόταση της συνεργασίας για τη θέση του προπονητή, την οποία του κατέθεσε η ομάδα των 9 επιχειρηματιών που ανέλαβε τον ΟΦΗ. Ο πρώην τεχνικός του Ατρόμητου δεν ήταν εξαρχής θετικός για αυτήν την προοπτική και αρνήθηκε να την αποδεχτεί και στη συνάντηση που έγινε. Ο Κοζανίτης κόουτς δεν γνωρίζει τα… κατατόπια της Γ κατηγορίας και μετά την επιστροφή του στο προσκήνιο μέσω του Ατρόμητου με παράσημο την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου δεν θέλει να βρεθεί στα… αλώνια. Αντίθετα, opcos. με τον Νιόπλια, ο Νίκος Αναστόπουλος δεν έχει κρύψει ποτέ το συναισθηματικό δέσιμο με τον κρητικό σύλλογο, όπως και ότι θα ήθελε να τον αναλάβει ακόμα και στη Γ Εθνική και να τον επαναφέρει εκεί που του αξίζει. Η ομάδα των «9» θα κάνει ένα ραντεβού με τον «αλενατόρε», ο onoios και αναμένεται να αποδεχτεί την πρόταση-πρόκληση. Αλλωστε, δεν δίστασε να κοουτσάρει έναν καταδικασμένο σύλλογο πριν από λίγες εβδομάδες του οποίου η μοίρα ήταν προδιαγεγραμμένη. Πέραν του τεχνικού και του επιτελείου του, ο Αντίπας Σηφάκης προανήγγειλε στο Ράδιο Κρήτη 101,5 FM αναφορικά με το ράστερ: «θα χρειαστούν περισσότερες κινήσεις γρηγορεs και έξυπνες. Να συνεννοηθούμε ως άνθρωποι και με αυτούς που έχουμε, ξεκινώντας πάντα από την Κρήτη και αν χρειαστεί θα πάμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να κάνουμε μια σωστή επάνδρωση του ποδοσφαιρικού τμήματα».
Για το θέμα της αποχώρησης του Μανώλη Παπακαλιάτη είπε: «Mας ήρθε σε όλους αιφνίδια η απόφαση του κ. Παπακαλιάτη. Επεισόδιο, κόντρα, διαφωνία δεν υπέπεσε στη δική μου αντίληψη αλλά και κανενός άλλου, αφού είμαστε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι. Οπότε αυτό το ξεχνάμε. Η ομάδα μας είναι σαν μια γροθιά. Είμαστε φίλοι, είμαστε συνδεδεμένοι απόλυτα, μιλάμε την ίδια γλώσσα. Ισα ίσα που πολύ ευχαρίστα αυτή τη στιγμή, έχουμε κάποιες συζητήσεις με κάποιους ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται να αντικαταστήσουν τον κ. Παπακαλιάτη. Δεν παρουσιαστήκαμε ούτε σαν μεσσίες ούτε σαν σωτήρες ούτε σαν οι πάμπλουτοι που ήρθαν για να βάλουν λεφτά και να λύσουν ως δια μαγείας τα θέματα. Εμείς θα πάμε νοικοκυρεμένα, με μια πάρα πολύ χρηστή διαχείριση».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook