Αναστόπουλος: «Θα πάρουμε παίκτες σε όλες τις θέσεις»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Αναστόπουλος με συνέντευξη του στην εφημερίδα “Ευρυτανικά Νέα” του Καρπενησίου έδωσε το στίγμα του για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ της επόμενης περιόδου. Διαβάστε τι λέει ακόμα για τον κόσμο του ΟΦΗ, το “Γεντί Κουλέ”, τις σχέσεις του με το Νίκο Μαχλά αλλά και πως αποφασίζει για την επιλογή των παικτών.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Αναστόπουλου

Κύριε Αναστόπουλε, σας καλωσορίζουμε στα Ευρυτανικά Νέα. Πείτε μας πως κύλησαν οι ημέρες της προετοιμασίας της ομάδας στο Καρπενήσι;
“Είχαμε κάθε πρωί προπόνηση, το μεσημέρι ξεκούραση και το απόγευμα και πάλι στο γήπεδο για προπόνηση. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα, ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσει το πρωτάθλημα”.

Ποιος είναι ο χαρακτήρας του κ. Αναστόπουλου;
 “Αυτός που φαίνομαι αυτός είμαι… δεν έχω δύο πρόσωπα! Κάθε άνθρωπος έχει τα καλά του, αλλά έχει και τα άσχημά του. Κανείς δεν είναι τέλειος…! Ήρεμος δεν είμαι βέβαια, ενώ όλη η ζωή μου είναι η ενασχόλησή μου με το ποδόσφαιρο το οποίο αγαπάω πολύ”.

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι η ομάδα έχει δώσει μόλις δυο φιλικά και ενώ το πρωτάθλημα αρχίζει σε λίγες ημέρες;
“Όντως δεν έχουμε δώσει φιλικά, όμως τα παιχνίδια των play off του Ιουλίου συνυπολογίζονται στα παιχνίδια προετοιμασίας της ομάδας, μέσω των οποίων ο ΟΦΗ επανήλθε στη φυσική του θέση”.

Τα πράγματα δυσκολεύουν στην μεγάλη κατηγορία. Ποιος είναι ο στόχος του ΟΦΗ; Η παραμονή;
“Δεν υπάρχει στο μυαλό μας η παραμονή. Στόχος είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται”.

Το ρόστερ της ομάδας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Σε ποιες θέσεις θα ενισχυθείτε;
” Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το παζλ και θα πάρουμε παίκτες σε όλες τις θέσεις. Εξετάζουμε όλες τις υποθέσεις, αλλά δε βιαζόμαστε καθώς οι μεταγραφές τελειώνουν 31 Αυγούστου”.

Ποια ήταν τα κριτήρια της απόρριψης των υπό δοκιμήν παιχτών (Ζαραμπί, Ντονζελότ κ.ά);
” Είναι καλοί παίχτες, αλλά για να τους έχουμε κοντά μας δε φτάνει μόνο η αξία, αλλά παίζει ρόλο και το οικονομικό σκέλος. Δε μπορούμε να κάνουμε υπερβολές και φέτος εδικά, έχουμε την τακτική να παίρνουμε παίκτες οι οποίοι θα πληρώνονται βάση της αξίας τους”.

Η διοίκηση του Μαχλά (που παρέμεινε στην προεδρία) βοηθάει την ομάδα; Νοιώθετε εσείς αυτή τη στήριξη;
“Στην προσπάθεια που κάνουμε η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας. Όλοι πρέπει να βοηθάνε από όποιο πόστο και αν βρίσκονται, ώστε να πετύχουμε το στόχο μας. Όταν μια συνταγή είναι πετυχημένη, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει. Ξεπεράστηκε το πρόβλημα, με την ενδεχόμενη αποχώρηση του κυρίου Μαχλά, πλέον είναι κοντά μας και αυτό έχει σημασία”.

Ο κόσμος της ομάδας και η φυσική έδρα της ομάδας («Γεντί-κουλέ») είναι η δύναμη του ΟΦΗ…
“Πάντα…!! Ο κόσμος είναι η δύναμή μας και βρίσκεται πάντα στο πλευρό μας!! Είναι απαραίτητη η βοήθεια του κόσμου του ΟΦΗ. Το Γεντί Κουλέ είναι έδρα που ο αντίπαλος την αισθάνεται. Η έδρα μας θα αποτελέσει και πάλι το μεγάλο μας όπλο και με αυτό θα προχωρήσουμε”.

Είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στο Καρπενήσι. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;
“Όντως, είναι η πρώτη φορά και μου αρέσει πάρα πολύ. Το ξενοδοχείο είναι εξαιρετικό και φιλόξενο, οι κλιματολογικές συνθήκες είναι άριστες, όμως οι γηπεδικές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να είναι καλύτερες, αν υπήρχαν, για παράδειγμα, και 1-2 γήπεδα ακόμα. Ήταν απόφαση του κ. Μαχλά να έρθουμε, καθώς είχε έρθει και πέρυσι με την ομάδα και επειδή έμειναν όλοι ικανοποιημένοι αποφασίσαμε να ξαναέρθουμε. Και του χρόνου, αν έχουμε την υγεία μας, πάλι εδώ θα είμαστε!”

Η τοποθέτησή σας για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που ήρθε στο προσκήνιο αυτό το Καλοκαίρι;
Εμείς δεν κοιτάζουμε τέτοια θέματα. Εμείς είχαμε σαν αποκλειστικό στόχο να ανέβουμε στη μεγάλη κατηγορία μέσω των μπαράζ και το καταφέραμε.
Όσον αφορά το σκάνδαλο, όλοι έχουν το δικαίωμα (μέσα από τη δικαστική οδό) να αποδείξουν την αθωότητά τους. Αυτοί που πήραν τις τελικές αποφάσεις ξέρουν καλύτερα από εμάς, αφού εμείς δε μπορούμε να γίνουμε δικαστές. Δεν έχω άποψη, γιατί δεν γνωρίζω το σκεπτικό της απόφασης…

Το θέμα για τη βία στα γήπεδα, που αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα για τον αθλητισμό;
“Η βία αποτελεί ένα κοινωνικό πρόβλημα. Βλέπουμε, συχνά, πορείες και διαδηλώσεις και να εισέρχονται τέτοια στοιχεία (που υπάρχουν παντού) και στο ποδόσφαιρο. Είναι καιρός οι αρμόδιοι να πάρουν δραστικά μέτρα. Ο νόμος ψηφίζεται για να εφαρμόζεται και δεν πρέπει να ψάχνουμε παράθυρα για άλλες «λύσεις». Αν δεν αλλάξει κάτι, το ποδόσφαιρο σε λίγο θα παίζεται μεταξύ συγγενών και φίλων. Αν το κράτος θέλει, μπορεί να βάλει τέλος σε αυτό το θέμα…”

Κλείνοντας, υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να επισημάνετε;
“Μείναμε ευχαριστημένοι από τις παροχές του ξενοδοχείου (Hotel Avaris), αλλά και από όλο το προσωπικό, το οποίο ήταν φιλόξενο και πολύ εξυπηρετικό. Είμαστε υπόχρεοι…
Ήματαν στο Καρπενήσι 15 ημέρες και περάσαμε πολύ ωραία. Θαυμάσαμε επίσης τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και θα ξανάρθουμε σύντομα…”!

Κ. Αναστόπουλε, σας ευχαριστούμε για την κουβέντα μας και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο στη  Super League.
“Ευχαριστώ και εγώ… Να είστε καλά!”

πηγή: εφημερίδα Ευρυτανικά Νέα (Λάμπρος Κολοκώτσιος)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook