Ο… Ζωγράφος του ΟΦΗ (videos)

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το όνομα του Χριστόφορου Ζωγράφου βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, λόγω της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε, ωστόσο στον ΟΦΗ δεν τον έχουν ξεχάσει και ούτε πρόκειται…

Ο πρώην διαιτητής και νυν μέλος της ΚΕΔ της ΕΠΟ είχε σφυρίξει στο παρελθόν δύο φορές τον ΟΦΗ με τις διαιτησίες του να μένουν στην ιστορία για τα τραγικά λάθη που είχε κάνει εις βάρος της ομάδας. Τα δύο, πολυθρύλητα, παιχνίδια που είχε σφυρίξει ήταν το 2006 με τον Εργοτέλη και το 2009 με τον Αστέρα Τρίπολης, με το Παγκρήτιο Στάδιο να είναι ο… τόπος του εγκλήματος.

Έγκλημα νούμερο ένα

Οι πρώτες δυσάρεστες μνήμες του ΟΦΗ από τον Χριστόφορο Ζωγράφο έγιναν στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη το 2006. Ο Ζωγράφος αφήνει τον ΟΦΗ με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μπελεβώνη ενώ στην ίδια φάση καταλογίζει το πέναλτι με το οποίο ο Εργοτέλης παίρνει το προβάδισμα. Η τότε διαιτησία του έστειλε τον Ζωγράφο στο καναβάτσο για αρκετό καιρό με αποτέλεσμα να μείνει, τότε, εκτός αγώνων για αρκετό καιρό.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Έγκλημα νούμερο δύο

2,5 χρόνια αργότερα, ο Ζωγράφος επιστρέφει στο Ηράκλειο σε ένα κομβικό τότε παιχνίδι που έδινε ο ΟΦΗ για την μάχη της παραμονής στην Σούπερ Λιγκ. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Ζωγράφος δίνει ένα… “αόρατο” πέναλτι στους Αρκάδες ενώ στην συνέχεια και ενώ το παιχνίδι είναι στο 1-1, δεν δίνει καθαρό πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ. Μετά το τέλος του αγώνα, βρίσκονται έξω από το Παγκρήτιο περίπου 500 αγανακτισμένοι φίλαθλοι του ΟΦΗ και ο Ζωγράφος φεύγει από το γήπεδο όταν έχει βραδιάσει πλέον.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook