Αλλαγή ο Χόρχε Λόπεζ στο “στημένο” της Σαραγόσα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τρεις από τους ποδοσφαιριστές που είχαν λεπτά συμμετοχής στο ματς Σαραγόσα – Λεβάντε, οι Νταβίντ Θέρα και Ρούμπεν Σουάρεθ της Λεβάντε και ο Χόρχε Λόπεθ της Σαραγόσα, συνέχισαν την καριέρα τους στη Σούπερ Λίγκα.

«Εκανα ό,τι μου είπε η ομάδα», δήλωσε ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης Γκάμπι για την πρώην ομάδα του, Σαραγόσα, ο οποίος κατηγορείται πως χειραγώγησε τον αγώνα με τη Λεβάντε τον Μάιο του 2011.

«Εκανα ό,τι μου είπε ο σύλλογος» κατέθεσε ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης Γκάμπι στον εισαγγελέα που ερευνά τη διαφθορά στο ισπανικό ποδόσφαιρο, παραδεχόμενος την εμπλοκή του στη χειραγώγηση του αγώνα της πρώην ομάδας του Σαραγόσα με τη Λεβάντε στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2010-2011. Η Σαραγόσα χρειαζόταν οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς της νίκης για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία ενώ η Λεβάντε ήταν αδιάφορη. Τελικά η ομάδα της Αραγωνίας νίκησε 2-1 με δύο γκολ του Γκάμπι και σώθηκε, αλλά οι φήμες ότι το αποτέλεσμα είχε προκαθοριστεί είχαν φουντώσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελ Μούντο», ο Γκάμπι στη διάρκεια της 18λεπτης κατάθεσής του παραδέχθηκε ότι το παιχνίδι ήταν χειραγωγημένο και ο ίδιος είχε ενεργό συμμετοχή. «Εκανα ό,τι μου ζήτησε η ομάδα» ήταν η χαρακτηριστική του φράση. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν είχε προσωπικό όφελος γιατί είχε ήδη συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, λίγες ημέρες πριν από τον επίμαχο αγώνα η Σαραγόσα είχε μεταφέρει το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς 12 παικτών της προκειμένου οι τελευταίοι να τα μοιράσουν σε δέκα παίκτες της Λεβάντε ένα 24ωρο πριν από το ματς. Τρεις από τους ποδοσφαιριστές που είχαν λεπτά συμμετοχής στο ματς, οι Νταβίντ Θέρα και Ρούμπεν Σουάρεθ της Λεβάντε και ο Χόρχε Λόπεθ της Σαραγόσα, συνέχισαν την καριέρα τους στη Σούπερ Λίγκα! Ο Νταβίντ Θέρα αγωνίστηκε πέρυσι με τον Πλατανιά σε εννέα ματς της Σούπερ Λίγκας. Την ίδια περίοδο ο Ρούμπεν Σουάρεθ εκπροσώπησε τα χρώματα της Ξάνθης σε 14 ματς της Σούπερ Λίγκας και δύο του Κυπέλλου. Τρεις μήνες μετά το παιχνίδι Λεβάντε – Σαραγόσα ο μέσος των φιλοξενουμένων Χόρχε Λόπεθ, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε εκείνο το ματς ως αλλαγή, βρήκε καταφύγιο στον ΟΦΗ στον οποίο έμεινε για μία σεζόν.
Αν οι ποδοσφαιριστές κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν με φυλάκιση από έξι μήνες έως τέσσερα χρόνια και αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους από ένα έως έξι χρόνια.

Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα που κινδυνεύουν να βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα είναι ο μεσοεπιθετικός Αντερ Ερέρα τον οποίο απέκτησε φέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μπιλμπάο. Ο Ερέρα έχει ξεκινήσει την καριέρα του στη Σαραγόσα και είχε αγωνιστεί στο επίμαχο ματς εναντίον της Λεβάντε.

Να σημειωθεί ότι η Σαραγόσα χρειαζόταν νίκη και στην τελευταία αγωνιστική της επόμενης σεζόν (2011-2012) για να σωθεί. Αντίπαλός της τότε ήταν η Χετάφε, την οποία νίκησε 2-0 αφού προηγουμένως ο διαιτητής Χοσέ Αντόνιο Τεϊσέιρα απέβαλε τρεις παίκτες της!

πηγή: tanea.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook