“ΟΦΗ και Οσασούνα, οι περηφάνιες της Κρήτης και των Βάσκων”!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ιστοσελίδα της Ιταλίας έκανε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην Οσασούνα και συγκρίνει τους Βάσκους με την αγάπη των Κρητικών για τον ΟΦΗ.

Στο αφιέρωμα της ιστοσελίδας storiefuorigioco.altervista γίνεται λόγος για  όλα όσα αντιπροσωπεύει η Οσασούνα στην περιοχή της Ναβάρο και κατ’ επέκταση στην Χώρα των Βάσκων. Στο κείμενο που παρουσίαζεται η σχέση της Οσασούνα με τους φιλάθλους της και το πόσο επηρεάζει τα δρώμενα στην περιοχή της Ναβάρα, αναφέρεται και αυτό που αντιπροσωπεύει ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο και την Κρήτη.

“Υπάρχουν σύλλογοι που ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, συνδυάζουν την παρουσία τους με το πάθος ενός ολόκληρου λαού. Συμβαίνει στην Ελλάδα και την Κρήτη όπου ο ΟΦΗ, η ομάδα της μεγαλύτερης πόλης του νησιού, του Ηρακλείου, συνδυάζει την υπερηφάνεια και τις ελπίδες όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρου του νησιού” είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα που αναφέρεται στον ΟΦΗ και στην συνέχεια κάνει την σύγκριση με την Οσασούνα: “Το ίδιο συμβαίνει και στην Ισπανία με τη Ναβάρα που βρίσκεται στην Χώρα των Βάσκων όπου η Οσασούνα κάνει την καρδιά να βγαίνει από το σώμα των φιλάθλων της”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook