Μαθήματα ανεξαρτησίας…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τα κάθε είδους (πικρόχολα) σχόλια σε αθηναϊκές ιστοσελίδες δεν είναι δυνατόν να κάνουν μαθήματα ανεξαρτησίας στον ΟΦΗ και τον κόσμο του.

Βρέθηκαν πάλι τα… φαντάσματα να κάνουν βόλτα δεξιά και αριστερά με αφορμή την μεταγραφή του Ντουντού συνδυάζοντας τον ΟΦΗ με κάθε κυνήγι μαγισσών που προκύπτει στην πορεία. Προφανώς, ξεχνούν όλοι εκείνοι οι εξυπνάκηδες ότι ο κόσμος του ΟΦΗ ήταν εκείνος που σήκωσε την σημαία της επανάστασης προκειμένου ο σύλλογος να βγει από το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρισκόταν για αρκετά χρόνια.

Οπαδοί άλλων ομάδων θα κάθονταν στα “αυγά” τους προκειμένου να επωφεληθούν από τέτοιου είδους σχέσεις προσδοκώντας να έχουν οφέλη… Την ίδια ώρα ο κόσμος του ΟΦΗ που δεν δέχτηκε ποτέ τέτοιου είδους σχέσεις υποτέλειας έβγαινε στους δρόμους προκειμένου να δει την αγαπημένη του ομάδα ελεύθερη και ανεξάρτητη! Γνωρίζοντας παράλληλα τις συνέπειες που θα δημιουργούνταν.

Ο ΟΦΗ πήρε δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, εκ των οποίων ο ένας (Γκαλέτι) έφυγε μετά από λίγους μήνες ενώ ο άλλος (Ντουντού) έφυγε κακήν κακώς από το Πειραιά επειδή τα έβαλε με τους οπαδούς των “ερυθρόλευκων”. Ιδού και ένα απόσπασμα από την συνέντευξη που είχε δώσει στο contra.gr: “Έχει δίκιο, γιατί ό,τι συνέβη στο παιχνίδι μας με τον Παναθηναϊκό ήταν καταστροφικό. Δεν υπάρχει σεβασμός σε τίποτα. Μη σκεφτόμαστε μόνο τι βλέπουμε εδώ, αλλά τι βλέπουν και στο εξωτερικό. Αυτά έγιναν στο Καραϊσκάκη. Τι θα γίνει στο επόμενο μεταξύ μας παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ; Μπορεί να ξανασυμβεί το ίδιο. Θα πρέπει να γίνουν ενέργειες που να αποτρέψουν να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο. Γιατί δεν είναι μόνο αυτά που συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και οι συμπλοκές έξω από αυτό. Κάποια πράγματα μπορούν όντως να συμβούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε ένα ντέρμπι, αλλά εδώ πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα και η νοοτροπία του κόσμου γιατί δεν υπάρχει σεβασμός”.

Τα μαθήματα ανεξαρτησίας ας τα κρατήσουν για τους εαυτούς τους, όλοι εκείνοι οι “λίγοι” που προσπαθούν να συνδέσουν τον ΟΦΗ με διάφορες περίεργες ιστορίες…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook