Ο ΟΦΗ και ο Άρης…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

18 μήνες μετά το καλοκαίρι του 2012 και την “κοινή” αφετηρία ΟΦΗ και Άρη, μπορεί να δει κανείς τι έγινε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα…

Ο ΟΦΗ μαζί με τον Άρη ήταν από τις πέντε ομάδες που δεν πήραν αδειοδότηση το καλοκαίρι του 2012 με αποτέλεσμα να εφαρμοστεί πάνω τους το μέτρο της απαγόρευσης των μεταγραφών. Κατά συνέπεια, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν το ρόστερ που ήθελαν με αποτέλεσμα να μην αποφύγουν μια περιπετειώδη χρονιά και – εν τέλει – να σωθούν στο… παρατσάκ. Και ο ΟΦΗ αλλά και ο Άρης.

Όμως ενδιάμεσα και καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, στον ΟΦΗ δούλευαν ενώ φαίνεται ότι στον Άρη περίμεναν να… πιάσουν το τζόκερ. Έτσι, ο ΟΦΗ, τον Μάιο του 2013, πήρε την αδειοδότηση ενώ ο Άρης δεν κατέθεσε καν φάκελο με αποτέλεσμα να κοπεί ξανά.

Ο ΟΦΗ λοιπόν επιβραβεύτηκε για την συμμόρφωση των οικονομικών του ενώ ο Άρης θέλοντας να μπει στο άρθρο 99 και να διατηρεί “φεσωμένους” σχεδόν 120 ποδοσφαιριστές απέφυγε το μνημόνιο και την σκληρή οικονομική πολιτική.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο ΟΦΗ απέφυγε τα υψηλά συμβόλαια ενώ την ίδια ώρα ο Άρης άλλαξε όλο τον κορμό του και 2-3 προπονητές μαζί ενώ τα συμβόλαια που έδινε, ήταν ξανά εποχής προ – μνημονίου.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στον Γενάρη του 2014 με τον ΟΦΗ να βρίσκεται στον δρόμο της οικονομικής εξυγίανσης αλλά και της αγωνιστικής του σταθεροποίησης ενώ ο Άρης όχι μόνο δεν μπορεί να σταυρώσει νίκη αλλά κινδυνεύει και με διάλυση, σε περίπτωση που υποβιβαστεί!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook