Οπαδοί με οπαδούς έχουν διαφορά…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να… “ευλογούμε τα γένια” των οπαδών του ΟΦΗ όμως καμία φορά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τι ακριβώς συμβαίνει στο Ηράκλειο και… αλλού.

Πριν από δύο χρόνια – τέτοιες ημέρες – ο ΟΦΗ δέχτηκε έναν από τους πιο “βρώμικους” πολέμους που έχει δεχτεί ποτέ σύλλογος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά, η μάχη κερδήθηκε όχι μόνο γιατί έγινε η κατάλληλη δουλειά στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και επειδή ο κόσμος του ΟΦΗ ήταν παρών και πάντα ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ του.

Τέτοιες ημέρες πριν δύο χρόνια, ο κόσμος χαλούσε στο Ηράκλειο. Με την καλή έννοια. Συλλαλητήρια κάθε μέρα, οι δρόμοι του Ηρακλείου γέμιζαν με χιλιάδες φωνές – μπροστά στον δρόμο για την δικαίωση. Και τελικά ο ΟΦΗ βγήκε νικητής σε αυτήν την μεγάλη μάχη που έδωσε κόντρα στο παρασκήνιο.

Τέτοιες ημέρες, στο παρόν, ένας ιστορικός σύλλογος όπως η Λάρισα υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική. Και όμως στην θεσσαλική πόλη δεν κουνιέται τίποτα. Ούτε φύλλο! Οι οπαδοί της δεν βγαίνουν στους δρόμους, δεν διαδηλώνουν για την ομάδα τους – ούτε καν δίνουν το παρών για να την σώσουν από τον ντροπιαστικό υποβιβασμό!

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Ότι αυτός ο τεράστιος σύλλογος που λέγεται ΟΦΗ έχει αυτόν τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ κόσμο που στέκεται πάντα στο πλευρό του. Όπως γράψαμε και παραπάνω είναι ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ του για να τον σώσει από τέτοιου είδους περιστατικά και ντροπιαστικά συμβάντα!

Γιατί καμία φορά τα “ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται” και πρέπει να τα υπενθυμίζουμε για να καταλαβαίνουν κάποιοι την αξία και το μέγεθος αυτού του κόσμου…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook