Η “καφετζού” του Αλέφαντου και το 2-1 επί του ΠΑΟΚ το 1977!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ακόμα μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον ΟΦΗ περιγράφει στην αυτοβιογραφία του ο Νίκος Αλέφαντος – αποσπάσματα της οποίας παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο η Real News. Μεταξύ αυτών και η επίσκεψη σε μια καφετζού προκειμένου να πάρει… τύχη εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο “Γεντί Κουλέ”.

Μετά το θρυλικό επεισόδιο με τον Βασίλη Καραΐσκο και το πως έσπασε το αυτοκίνητο του, ο Αλέφαντος επανέρχεται με μια απολαυστική ιστορία για το πως επισκέφτηκε στο Ηράκλειο μια καφετζού για να μάθει τι του επιφύλασσε η… μοίρα εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ!

Διαβάστε: “Όλοι γνωρίζουν ότι ο Νίκος Αλέφαντος είνοι προληπτικός. Πιστεύει όμως και σε χαρτορίχτρες, καφετζούδες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να… μαντέψει. Χαρακτηριστική είναι η ιστορία πριν από αγώνα ΟΦΗ – ΠΑΟΚ ενώ ο ίδιος βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας του Ηρακλείου. Τότε πήγε σε καφετζού: “Πίνω τον καφέ, κάνω έτσι, τον χύνω και μου Αεει “αύριο κερδίζεις”. “Ω, μπλέξαμε”, λέω από μέσα μου. Μαύρο – άσπρο φόραγε η ομάδα και μαύρο – άσπρο και ο ΠΑΟΚ. Της λέω: “Ρε γιαγιά, μήπως κάνεις λάθος;”. “Οχι, παιδί μου, κάνεις ένα γκολ στην αρχή και μετά ξανά… Ξέρεις τι κλάμα ρίχνεις;”, μου λέει. “Είναι από τη συγκίνηση”. Τη ρωτάω πάλι: “Γιαγιά, σίγουρα; Μήπως κάνεις λάθος; Μήπως είναι ο ΠΑΟΚ που φοράει μαύρα – άσπρα;”. “Οχι, εσύ είσαι… Μη φοβηθείς, θα φας ένα στο τέλος, αλλά το μστς θα το πάρεις!”. Την άλλη ημέρα ο ΟΦΗ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1, με τους θεσσαλονικείς να μειώνουν στο 89ο λεπτό”.

Ο ΟΦΗ εκείνη την χρονιά είχε επιστρέψει στην Α’ Εθνική και πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πορεία τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας έχοντας στο ρόστερ του μεγάλους παίκτες όπως οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χριστοφής κ.α.!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook