Ο ΟΦΗ, ο Μάουρερ και ο Μήτρογλου!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μιας και όλοι ασχολούνται (τώρα) με τον διεθνή επιθετικό, ψάξαμε το αρχείο μας και θυμηθήκαμε ότι ο ο ΟΦΗ τον είδε πρώτος όμως τον έχασε λόγω… ρευστού!

Γυρίσαμε τον χρόνο αρκετά πίσω και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου 2006 όταν και ο Γερμανός γυρνούσε ολόκληρη την Ελλάδα ψάχνοντας ταλέντα για τον ΟΦΗ. Εκείνη την ημέρα λοιπόν, ο Μάουρερ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά όπου παρακολούθησε το παιχνίδι της εθνικής νέων με την Φινλανδία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής ο Μάουρερ πήγε για να δει τον Λαμπρόπουλο (που τώρα παίζει στον ΟΦΗ) όμως ξετρελάθηκε με τον Κώστα Μήτρογλου.

«Ο Κώστας Μήτρογλου εντυπωσίασε τον Ράϊνερ Μάουρερ στο φιλικό της Εθνικής Νέων με την Φινλανδία. Ο 18χρονος επιθετικός της Γκλάντμπαχ πέτυχε δυο γκολ στην φιλική αναμέτρηση με την Φινλανδία (5-1), είχε πολύ καλή απόδοση και ήταν απο τους λίγους ποδοσφαιριστές που άφησε ολόκληρο το 90λεπτο ο Νίκος Νιόπλιας. Ο νεαρός υψηλόσωμος επιθετικός (1,89μ.), εντυπωσίασε τον Γερμανό τεχνικό του ΟΦΗ, που αναμένεται να τον παρακολουθήσει και στο μέλλον, αφού μετά την χθεσινή του εμφάνιση έχει περίοπτη θέση στην λίστα του Μάουρερ» αναφέρει το ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας με τον ΟΦΗ να είναι η ΠΡΩΤΗ ομάδα στην Ελλάδα που ενδιαφέρθηκε για τον Κώστα Μήτρογλου.

Μάλιστα ο Γερμανός τεχνικός είχε ζητήσει από τον Φανούρη Βατσινά την απόκτηση του πολύ πριν ολοκληρωθεί η σαιζόν 2006 – 2007 (όπως είχε γίνει με τον Μονιάκη) μόνο που αυτό δεν έγινε ποτέ… λόγω ρευστού! Έτσι, ο Μήτρογλου το καλοκαίρι του ’07

Ο νυν επιθετικός του Ολυμπιακού χάθηκε τότε για τον ΟΦΗ με αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα να καταλήξει στον Ολυμπιακό ενώ είχε την «χρυσή» ευκαιρία να κάνει τότε δικό του έναν από τους καλύτερους Έλληνες επιθετικούς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook