Σαμιουέλ Γιοχού: To ξέσπασμά του τον Φεβρουάριο για ρατσιστική επίθεση από οπαδούς της Νιμ

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός που «έκλεισε» στον ΟΦΗ είχε γίνει πρόσφατα πρωταγωνιστής ενός αρνητικού περιστατικού.

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης είχε πέσει ο Σαμιουέλ Γιοχού την περασμένη σεζόν, καθώς σε ένα παιχνίδι της Δουνκέρκης κόντρα στη Νιμ στο στάδιο «des Costières» τον Φεβρουάριο.

Ο Γάλλος αμυντικός είχε δεχθεί ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς της Νιμ λόγω του χρώματος του δέρματός του, με τον ίδιο να εξηγεί σε δηλώσεις του: «Όλα ξεκίνησαν με έναν αναπτήρα. Πέταξαν έναν αναπτήρα στον Τζέρεμι Χάισμαν. Πριν από το τέλος του αγώνα, άκουσα να μου φωνάζουν “βρώμικε μαύρε, σήκω πάνω ρε ****”. Ξέρετε είμαι 30 ετών και έχω μάθει να μην δίνω σημασία σε ανοησίες σαν κι αυτές».

Μετά το παιχνίδι ο Γιοχού είχε ένα ξέσπασμα, λόγω των σχολίων που είχε δεχθεί. «Μετά το παιχνίδι τους απάντησα με οργή. Ο βοηθός διαιτητή νόμιζε ότι πανηγύριζα τη νίκη μας λίγο πιο έντονα. Του εξήγησα ότι με είχαν προσβάλλει με ρατσιστικά σχόλια. Για 90 λεπτά μπόρεσα να είμαι συγκεντρωμένος, αλλά στο τέλος, αν μπορώ να τους απαντήσω, δεν θα σταματήσω τον εαυτό μου. Οι διαιτητές δεν προσπάθησαν να καταλάβουν» είπε μεταξύ άλλων ο Γάλλος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook