Pics | Στην Ολλανδία κλείνουν οι δρόμοι για έργα μετά τα μεσάνυχτα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με αφορμή το πρόσφατο φιάσκο στον κόμβο της Αλικαρνασσού με την ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών το Gentikoule καταγράφει το τι συνέβη στο κέντρο της πόλης του Άρνεμ.

Θυμάστε, φανταζόμαστε, που πριν από 40 ημέρες περίπου έκλεισε ο κεντρικός δρόμος της εξόδου του ΒΟΑΚ στον κόμβο της Αλικαρνασσού και μάλιστα μέσα στο πρωί και ενώ πρόκειται για τον πιο πολυσύχναστο δρόμο του νομού Ηρακλείου.

Ε, βάλτε στο μυαλό σας ως υποθετικό σενάριο την έναρξη έργων για την ασφαλτόστρωση του πιο κεντρικού δρόμου του Άρνεμ με λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας και γεμάτες κίνηση να κλείνουν μέσα στην μέρα; Όχι, αυτό δεν συμβαίνει στην Ολλανδία. Ανάλογο περιστατικό συνέβη στο Άρνεμ το βράδυ του Σαββάτου όπου οι τοπικές αρχές έκλεισαν έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους για να προχωρήσουν σε ασφλατόστρωση δίχως ωστόσο να θελήσουν να βάλουν σε ταλαιπωρία τους οδηγούς.

Έτσι και αλλιώς στην Ολλανδία, μετά τις 22.00 το βράδυ είναι τα πάντα κλειστά εκότς από τα bar και τα εστιατόρια όμως τα έργα έγιναν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα με τα μηχανήματα του Δήμου να δουλεύουν συνεχώς και με την συνδρομή μάλιστα της Αστυνομίας προκειμένου όλα να τελειώσουν εγκαίρως. Και πράγματι την επόμενη μέρα το πρωί ο δρόμος είχε δοθεί στην κυκλοφορία χωρίς να δημιουργηθεί το ελληνικό χάος που συναντάμε στην χώρα μας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook