Το “χρυσό” συμβόλαιο του Καρνέζη στη Λιλ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ είναι ο όγδοος καλύτερα αμοιβόμενος ποδοσφαιριστής του συλλόγου, παρότι έχει αγωνιστεί μόνο μία φορά με την φανέλα της Λιλ!

Σύμφωνα με την Equipe ο Ορέστης Καρνέζης παρότι έχει αγωνιστεί μόνο μία φορά με την φανέλα της Λιλ είναι ο όγδοος καλύτερα αμοιβόμενος ποδοσφαιριστής του συλλόγου. Πήγε στην Λιλ ως έμψυχο αντάλλαγμα για την πανάκριβη μεταγραφή του Βίκτορ Όσιμεν στην Νάπολι, περισσότερο για να ελαφρύνει το μπάτζετ των παρτονοπέι από κάποια ακριβά συμβόλαια και να γίνει η μεταγραφή των 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ κουβάλησε στην Γαλλία την εμπειρία και τον επαγγελματισμό του, όμως από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχει αγωνιστεί μόνο σε ένα επίσημο ματς με την φανέλα της Λιλ. Η Equipe που στην σημερινή της έκδοση ασχολείται με τα μισθολογικά μπάτζετ όλων των ομάδων της Ligue 1, αναφέρει ότι ο Καρνέζης έχει το 8ο μεγαλύτερο συμβόλαιο στους «λιλουά» με μεικτές μηνιαίες απολαβές που εκτιμώνται ότι φτάνουν τις 105.000 ευρώ.

H φορολογία στην Γαλλία για απολαβές άνω του ενός εκατομμυρίου τον χρόνο αγγίζει το 40% (την πληρώνει ο παίκτης),  συνεπώς ο 37χρονος Έλληνας τερματοφύλακας εισπράττει καθαρά περίπου 750.000 ευρώ, για να αποτελεί «εφεδρεία» στον γαλλικό σύλλογο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook