Ο ΟΦΗ σκέφτεται το ποδόσφαιρο, οι άλλοι την τσέπη τους

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για ακόμα μια φορά, σε μια ακόμα συνεδρίαση του κατ’ ονόματος συνεταιρισμού αποδείχθηκε ποιος ψηφίζει με βάση το καλό του αθλήματος και ποιοι με βάση το προσωπικό τους συμφέρον.

Παρότι βρισκόμαστε 26 ημέρες πριν την σέντρα του πρωταθλήματος και οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, στην ψηφοφορία για τη νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ ψήφισε «ναι» δίνοντας το έναυσμα για την σέντρα παρότι είναι και αυτός μεταξύ των ΠΑΕ που δεν έχουν – ακόμα – τηλεοπτικό συμβόλαιο. Τι δείχνει αυτή η επιλογή του ΟΦΗ; Συνειδητά το club τάσσεται δίχως αστερίσκους υπέρ της έναρξης του νέου πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ θα μπορούσε για τις εντυπώσεις να ψηφίσει «όχι» γιατί δεδομένα λόγω της εμπορικότητα του, της ιστορίας του και του μεγέθους του θα βρει αντάξιο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν το έκανε όμως γιατί δεν είναι του «φαίνεσθαι» αλλά της ουσίας. Και βέβαια εκείνοι που ψηφίζουν ανάλογα με τον «μπαμπά» τους μέσα στην Λίγκα μένουν άφωνοι αφού δεν έχουν κανένα απτό επιχείρημα για να το κάνουν πράξη. Ο ΟΦΗ όμως το δείχνει έμπρακτα πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλό του αθλήματος, όταν την ίδια ώρα φτάνουμε τέλη Ιούλη και οι ελληνικές ομάδες καταποντίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όταν σκέφτεσαι το «εγώ» και ποτέ το κοινό καλό τότε αυτό είναι κάτι που θα το βρεις μπροστά σου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook