Το πρόβλημα είναι στο transition παιχνίδι

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η φουλ επίθεση με την άμυνα που μπάζει και η δυσκολία στο transition παιχνίδι.

Με απολογισμό δύο γκολ ενεργητικό και οκτώ παθητικό, είναι προφανές ότι δεν έχουν αφομοιωθεί ακόμα τα στοιχεία του παιχνιδιού που θέλει ο Βέρα να περάσει στην ομάδα. Κάνοντας μια περαιτέρω ανάλυση στα δύο τελευταία παιχνίδια του ΟΦΗ κόντρα σε Λαμία, Ολυμπιακό μπορούμε να καταλάβουμε όλοι μας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά την μεταφορά της μπάλας από την επίθεση στην άμυνα.

Ο ΟΦΗ επιτίθεται σωστά, τουλάχιστον στο παιχνίδι με την Λαμία γιατί κόντρα στον Ολυμπιακό δεν το είδαμε αυτό (παρά μόνο στο πρώτο 20λεπτο) όμως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο transition παιχνίδι και εξ’ ου και το μεγάλο παθητικό. Για παράδειγμα θυμηθείτε το δεύτερο γκολ που δέχεται στο Φάληρο. Ο ΟΦΗ είναι στην επίθεση, ο Νέιρα κάνει λάθος πάσα στο μισό μέτρο θέλοντας να μεταβιβάσει την μπάλα στον Μεγιάδο, ο Ολυμπιακός την κλέβει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα έρχεται και το γκολ.

Όταν λοιπόν στην μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, ο ΟΦΗ δεν μπορεί να ανταποκριθεί με γρήγορες επιστροφές στην περιοχή του το πρόβλημα τότε γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook