Έρικ Πέρσον: Ο τρίτος Σκανδιναβός στην ιστορία του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Σουηδός επιθετικός έγινε ο πρώτος παίκτης από την χώρα του που θα αγωνιστεί στον ΟΦΗ που πλέον μόνο Δανός και Φινλανδός δεν έχουν φορέσει την φανέλα του.

Ο Έρικ Πέρσον έγινε ο πρώτος παίκτης από την Σουηδία που φόρεσε την φανέλα της ομάδας (έστω και σε προπόνηση). Ποτέ άλλοτε δεν είχε αγωνιστεί στον ΟΦΗ Σουηδός ποδοσφαιριστής με τον Πέρσον να παίρνει αυτήν την πρωτιά. Ωστόσο, ο 25χρονος επιθετικός δεν είναι ο πρώτος Σκανδιναβός στην ιστορία του ΟΦΗ που φαίνεται πως από ένα… παιχνίδι της τύχης παίρνει κάθε 10 χρόνια παίκτη από την Βόρεια Ευρώπη!

Την αρχή έκανε το καλοκαίρι του 1989 ο Λόιντ Λίσλεβαντ από τη Νορβηγία και την Βίνταχ ωστόσο θα μείνει για μια χρονιά καθώς το 1990 θα επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Σταρτ. Ωστόσο, θα επιστρέψει στην Κρήτη όπου πλέον είναι μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου.

Δέκα χρόνια αργότερα, τον Γενάρη του 1999 ο ΟΦΗ θα πάρει τον Έιναρ Ντάνιελσον που λίγους μήνες νωρίτερα τον είχε αντιμετωπίσει για τα προκριματικά του (τότε) Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με την φανέλα της Ρέικιαβικ. Ο Ισλανός μέσος θα αποκτηθεί ως δανεικός και θα παραμείνει στον ΟΦΗ μέχρι το καλοκαίρι από όπου θα αποχωρήσει για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook