Όλα είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στην Λάρισα εμφανίστηκε ξανά το πρόβλημα με τις στημένες φάσεις, εν αντιθέσει με την εικόνα που εμφάνισε ο ΟΦΗ στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Να, λοιπόν που στην Λάρισα εμφανίστηκε ξανά ο κακός δαίμονας του φετινού ΟΦΗ που λέγεται “στημένες φάσεις”. Ένας τομέας που ο ΟΦΗ έχει πληγωθεί αρκετές φορές κατά την διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. Μέχρι και το παιχνίδι με την ΑΕΚ, είχε δεχτεί το 75% των φετινών γκολ μέσα από στημένες φάσεις.

Όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου ο ΟΦΗ δέχτηκε μεγάλη πίεση με συνεχόμενα φάουλ και κόρνερ και όμως όχι μόνο δεν δέχτηκε γκολ αλλά τις αντιμετώπισε με πολύ σωστό τρόπο. Ωστόσο, στην Λάρισα χάθηκαν αρκετά μαρκαρίσματα και οι γηπεδούχοι ότι ευκαιρίες δημιούργησαν, τις δημιούργησαν μέσα από τις στημένες φάσεις όπως η κεφαλιά του Μόρα στο πρώτο ημίχρονο.

Το συμπέρασμα που μπορεί να προκύψει είναι λοιπόν ότι όλα είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Είναι φυσιολογικό βέβαια από μια πλευρά, να υπάρχει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση σε παιχνίδια όπως αυτά με τον Ολυμπιακό όπου υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή από ότι σε άλλα. Δεν είναι θέμα ικανοτήτων αφού η άμυνα του ΟΦΗ βελτιώνεται συνεχώς έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια και αυτό με πέναλτι.

Πάντα η αμυντική λειτουργία είναι θέμα ομαδικής δουλειάς και όπως φαίνεται στα τελευταία παιχνίδια, ο ΟΦΗ βελτιώνεται συνεχώς – σε σχέση με ότι είχε παρουσιάσει στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Όμως χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στις στημένες φάσεις γιατί η ζημιά μπορεί να γίνει ακόμα και σε ματς… σβηστά όπως αυτό της Λάρισας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook