Ο Γιώργος Σαμαράς θα συμμετάσχει σε παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα μαζί με τον Στιβ Νας και οι δύο τους μίλησαν για αυτό το ξεχωριστό event.
Διαβάστε αναλυτικά η συνέντευξη στο sport24.gr και στον Νίκο Παπαϊωάννου:
”Ο Γιώργος Σαμαράς γνώρισε πρώτη φορά τον Steve Nash, το περασμένο καλοκαίρι στις εγκαταστάσεις της New York Cosmos, στη Νέα Υόρκη. Ο Nash, που αποχώρησε πέρυσι από την ενεργό δράση, έκανε προπονήσεις με την ομάδα της Cosmos, στο πλευρό του Raul! Οι δυο τους κράτησαν επαφή και μάλιστα ο Nash καθοδήγησε τον Σαμαρά, σε ότι αφορά στο πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε στη μέση.
Ο Καναδός σούπερ σταρ, είναι λάτρης αλλά και γνώστης του ποδοσφαίρου και πέρασε αρκετή ώρα μιλώντας με το Σαμαρά για μπάλα. Την ίδια στιγμή που ο Ελληνας επιθετικός, τον ρωτούσε για τον μεγάλο του έρωτα, το ΝΒΑ. Φανατικός υποστηρικτής των Bulls, με γενικότερη άποψη για το ΝΒΑ (σ.σ την έχει εκφράσει και στο παρελθόν στο NBA Greece), έλαβε με πολύ χαρά την πρόσκληση που του έστειλε ο Nash, για να συμμετάσχει φέτος στο «Steve Nash Showdown», τον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι εδώ και 9 χρόνια στη Νέα Υόρκη.
Ο Σαμαράς, που παίζει στη Rayo OKC, ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα από το χώρο του ποδοσφαίρου, μαζί με τους Landon Donovan, Giuseppe Rossi, Asmir Begovic, Salomon Kalou και Massimo Gobbi. Βεβαίως υπήρχαν και τα μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ, με πρώτο και καλύτερο του Kevin Durant, ο οποίος φυσικά δεν έπαιξε, επειδή ετοιμάζεται να υπογράψει την 1 Ιουλίου, το επόμενο χρυσό του συμβόλαιο. Όμως έπαιξαν, δύο άλλοι παίκτες του ΝΒΑ, ο Bismack Biyombo των Raptors και ο Rondae Hollis-Jefferson των Nets. Προπονητής ήταν ο ηθοποιός Jason Sudeikis.
O Nash και ο Σαμαράς, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας, μοιράστηκαν μερικές σκέψεις γύρω από τα αθλήματα που αγαπούν, το ποδόσφαιρο και το ΝΒΑ αντίστοιχα!
Η περίεργη κατάσταση με εσάς τους δύο είναι η εξής: Εσύ Steve θα ήθελες να είσαι ποδοσφαιριστής και ο Γιώργος μπασκετμπολίστας. Με το «Steve Nash Showdown» που διοργανώνεις κάθε χρόνο, παντρεύεις το μπάσκετ με το ποδόσφαιρο.
Οι γονείς μου ήταν από το Λονδίνο κι έμαθα να αγαπώ το ποδόσφαιρο. Μεγάλωσα όμως σε ένα μέρος του κόσμου όπου το ποδόσφαιρο δεν ήταν τόσο δημοφιλές και όλοι οι φίλοι μου έπαιζαν μπάσκετ. Νομίζω ότι στην περίπτωση του Γιώργου ήταν ακριβώς το αντίθετο. Πάντα λάτρευα το ποδόσφαιρο κι αν μεγάλωνα κάπου αλλού, τότε θα προσπαθούσα να γίνω ποδοσφαιριστής.
Εσύ Γιώργο;
Εγώ θα ήθελα να παίξω στο ΝΒΑ. Ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Δεν ξέρω όμως τι ακριβώς συμβαίνει με μένα και το ΝΒΑ. Η μητέρα μου λέει πως είμαι τρελός. Αυτό που κάνει ο Steve φέρνοντας μαζί το ΝΒΑ και το ποδόσφαιρο, είναι καλό για την κοινότητα, για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, επειδή μέσω του ιδρύματός του, προσφέρει πολλές βοήθειες. Ο πολύς κόσμος ίσως να μη το γνωρίζει, αλλά ο Steve προσπαθεί να βοηθήσει την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα επόμενα 4-5 χρόνια, το ποδόσφαιρο εδώ θα μπορέσει ν’ ανταγωνιστεί το επίπεδο της Ευρώπης. Εκείνος έκανε την αρχή.
Steve βρίσκεις ομοιότητες ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, στον τρόπο σκέψης και δράσης ενός πλέι μέικερ όπως ήσουν εσύ;
Ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου ως μπασκετμπολίστα οφείλεται στο ότι έπαιξα πρώτα ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχεις την επίγνωση του χώρου και τι θα κάνεις με την μπάλα. Οπότε προσπαθείς να είσαι συνεχώς μερικές φάσεις μπροστά. Να βλέπεις πράγματα, πριν αυτά συμβούν. Έτσι όταν έπαιξα μπάσκετ, αυτός ο τρόπος σκέψης έκανε τη διαφορά για μένα. Είχα αποκτήσει τη νοοτροπία που χρειάζεται να έχεις στο ποδόσφαιρο, οι αποστάσεις, οι γωνίες και το να σκέφτεσαι μερικές φάσεις πιο μπροστά. Πολλά παιδιά λοιπόν που δεν είχαν παίξει μπάσκετ, δεν είχαν αυτήν την λογική.
Μπορείς να εφαρμόσεις πράγματα από το μπάσκετ στο ποδόσφαιρο και αν ναι πως σε βοηθάει;
Απλά παρακολουθώ μπάσκετ, δεν παίζω. Είναι δύο διαφορετικά αθλήματα. Δεν μπορούμε να τα συγκρίνουμε ακριβώς. Αυτό όμως που είπε ο Steve είναι πολύ σωστό και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Επαιξε σε τόσο υψηλό επίπεδο στο ΝΒΑ, οπότε έχει δίκιο.
Εσύ Γιώργο υποστηρίζεις τους Bulls, οι οποίοι είχαν πριν από 20 χρόνια το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ. Εσύ Steve δουλεύεις πλέον στους Warriors, πήγατε για το ρεκόρ, αλλά στο τέλος δεν πήρατε το πρωτάθλημα.
Steve: Aυτή είναι η ομάδα σου; Οι Bulls;
Γιώργος: Ναι.
Steve: Από την εποχή του Jordan;
Γιώργος: Ναι, από τον Jordan.
Steve: Είχαν (οι Warriors), μία σπουδαία χρονιά. Νομίζω ότι δεν πήραν το πρωτάθλημα, γιατί κάποια στιγμή έπεσαν πάνω σε έναν τοίχο. Κουράστηκαν. Τις τελευταίες έξι εβδομάδες της χρονιάς δεν έπαιξαν καλά. Προηγήθηκαν με 3-1 στους τελικούς χωρίς να παίζουν το καλύτερό τους μπάσκετ. Ηταν μία τρομερή χρονιά για εκείνους, αλλά αυτό το βλέπεις και σε άλλα σπορ στην Αμερική. Ο τίτλος κρίνεται στα playoffs, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, όπου κρίνεται σε βάθος χρονιά και χωρίς να υπάρχουν playoffs. Το βλέπεις στο NFL, όπου είχαμε δύο ομάδες, τους Dolphins και τους Patriots, που είχαν τρομερή σεζόν, αλλά έχασαν στο Superbowl. H κόπωση παίζει ρόλο, επειδή προσπαθείς συνεχώς να διατηρηθείς στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο. Επίσης χρειάζεσαι τύχη στον αθλητισμό. Κάθε φορά που μία ομάδα κατακτά ένα πρωτάθλημα, κάτι θα τους πήγε καλά όταν χρειάστηκε. Το ίδιο και με το Golden State, αυτά τα δυο πράγματα που τους πήγαν πέρυσι, δεν τους πήγαν φέτος.
Steve: Το εκτιμώ Γιώργο που είσαι εδώ.
Γιώργος: Δεν θα μιλήσω για τους Bulls. Δεν θα πω τίποτε.
Steve: Ακουσες για την ανταλλαγή (σ.σ του Derrick Rose);
Γιώργος: Ναι και με τσάτισε. Ισως τώρα να ξεκινήσω να υποστηρίζω τους Knicks.”