Δοκιμάζεται στην χώρα του Γκόμεζ και των Σολίς…

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ο Έλληνας αμυντικός Τάσος Χριστοφιλέας προπονείται στην Καρταχινές, της Κόστα Ρίκα με την ελπίδα να υπογράψει συμβόλαιο.

Από το Μενίδι και τον Αχαρναϊκό στην Κόστα Ρίκα. Ο Έλληνας αμυντικός Τάσος Χριστοφιλέας προπονείται στην Καρταχινές, με την ελπίδα να υπογράψει συμβόλαιο.

Δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο να ακούς ότι Έλληνας ποδοσφαιριστής αφήνει το ποδόσφαιρο εντός των συνόρων και ταξιδεύει στην Κόστα Ρίκα για να βρει εκεί ομάδα. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Τάσου Χριστοφιλέα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Live – Sport”.

Ο 27χρονος αμυντικός, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Αχαρναϊκό, ταξίδεψε στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής με την ελπίδα να βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Πώς έφτασε όμως στην απόφαση αυτή; “Εκεί βρίσκεται ο θείος μου εδώ και 20 χρόνια. Ο πατέρας μου ζει εκεί την τελευταία τετραετία. Έστειλα ένα βίντεο σε ορισμένες ομάδες της πρώτης κατηγορίας, τους άρεσα και αποφάσισα να ταξιδέψω στην Κόστα Ρίκα” λέει στο Sport24.gr ο Αθηναίος ποδοσφαιριστής.

Κάνει προπονήσεις στην Καρταχινές, μια ομάδα που παροδοσιακά μπαίνει κάθε χρόνο στα playoffs. “Αυτό που έχω καταλάβει τις μέρες που μένω εδώ, είναι ότι στην Κόστα Ρίκα έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο και αγωνίζονται με δύναμη. Η πόλη μου μένω είναι η Αλαχουέλα, η δεύτερη μεγαλύτερη στην Κόστα Ρίκα, μετά την πρωτεύουσα, το Σαν Χοσέ. Είναι μια κλασική λατινοαμερικάνικη χώρα η Κόστα Ρίκα. Πράσινο παντού. Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου πράσινο θα δεις” αναφέρει ο Χριστοφιλέας.

Στην Κόστα Ρίκα θα μείνει για περίπου 20 ακόμα μέρες, με την ελπίδα να πείσει για την αξία του και να υπογράψει συμβόλαιο. Διαφορετικά θα πάρει το δρόμο της επιστροφής, έχοντας ωστόσο πραγματοποιήσει ένα υπέροχο ταξίδι και έχοντας βιώσει έναν διαφορετικό πολιτισμό, μια διαφορετική κουλτούρα. Ο Τάσος Χριστοφιλέας είναι γεννημένος στις 21/12/1988 και στο παρελθόν έχει παίξει σε Αήττητο Σπάτων, Κεραυνό Κερατέας, Διαγόρα Ρόδου, Βύζαντα Μεγάρων, Καλλιθέα, Καλαμάτα και Αχαρναϊκό.

Τρεις στον ΟΦΗ και δύο στην ΑΕΚ. Στον ΟΦΗ τους έφερε ο Γκέραρντ, που είχε τις γνωριμίες του στην Κόστα Ρίκα. Και στην ΑΕΚ ο Μάκης Ψωμιάδης, με σχετικά χαμηλό κόστος. Ας τους θυμηθούμε:

Παίκτης-θρύλος της Κόστα Ρίκα, με 91 συμμετοχές και 24 γκολ στην Εθνική, ο Ρόναλντ Γκόμεζ έπαιξε μεταξύ 1999-2003 στον ΟΦΗ. Από τους κορυφαίους ξένους επιθετικούς εκείνης της εποχής στα ελληνικά γήπεδα, με 115 παιχνίδια και 52 γκολ.

Στον ΟΦΗ έπαιξαν και οι δύο Σολίς, ο Αλόνσο και ο Μαουρίτσιο. Αμφότεροι χαφ, ο πρώτος τη διετία 1999-2001 (31 ματς – 5 γκολ) και ο δεύτερος μεταξύ 2002-04 (47 ματς – 6 γκολ).

Πακέτο έφερε ο Ψωμιάδης στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2002 τον σέντερ μπακ Μαουρίτσιο Ράιτ και τον κεντρικό μέσο Βάλτερ Σεντένο. Μια χρονιά έπαιξαν, ο Ράιτ έγραψε 44 ματς και 2 γκολ, ο Σεντένο 27 αγώνες και 4 γκολ. Ο τελευταίος μάλιστα σκόραρε στο ιστορικό 2-2 της ΑΕΚ στο Μπερναμπέου κατά της Ρεάλ, ενώ με 135 ματς είναι ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook