Πήγε περίπατο η “έγκυρη” ενημέρωση…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Προφανώς και δεν θα κάνουμε μαθήματα δημοσιογραφίας στον οποιονδήποτε όμως όσα διάβασαν τα μάτια μας τα τελευταία 24ωρα ξεπερνούν πλέον και τα στενά όρια της προσωπικής ονείρωξης.

Το τι διάβασε ο κόσμος του ΟΦΗ από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής δεν λέγεται. Και προφανώς εμείς, ως Gentikoule, δεν θα κάνουμε μαθήματα δημοσιογραφίας σε κανέναν. Άλλωστε, η ιστοσελίδα αφορά το ρεπορτάζ του ΟΦΗ και οφείλει, απέναντι στους αναγνώστες της, να είναι αντικειμενική σε ότι έχει να κάνει με τον ΟΦΗ. Όμως, κάπου εδώ χάνεται το μέτρο. Από το απόγευμα του Σαββάτου όταν και αναρτήθηκαν οι φωτογραφίες των παικτών του Ιαλυσού, καταδικάζουμε τα επεισόδια και οποιαδήποτε μορφή βίας είτε αυτή είναι μεταξύ ποδοσφαιριστών, είτε είναι μεταξύ δύο… ζώων, γράφτηκαν πάρα πολλά – σε σημείο να απορείς αν τελικά υπάρχει ενημέρωση.

Διαβάσαμε για συμμετοχή οπαδών του ΟΦΗ, για επίθεση που δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ιαλυσού κατά την αποχώρηση τους από τον αγωνιστικό χώρο ενώ την ίδια ώρα ο ΟΦΗ είχε καταδικαστεί από σύσσωμο τον ιντερνετικό τύπο των Αθηνών – από σάιτ μάλιστα πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας που έκαναν λόγο για “τρομερά και φοβερά επεισόδια στο “Γεντί Κουλέ”. Το ότι δεν μπήκε στον κόπο σχεδόν κανένας δημοσιογράφος να κάνει ρεπορτάζ και να εξακριβώσει το τι ακριβώς έγινε στο γήπεδο, είναι κάτι που απλώς το προσπερνάμε γιατί στην εποχή του ίντερνετ δεν ενδιαφέρεται κανένας για την αξιόπιστη και έγκυρη μετάδοση της είδησης αλλά μόνο για την γρήγορη και βιαστική προς τέρψιν των αναρίθμητων “κλικς”…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook