Mπαταρία “έσκασε” μπροστά σε εργαζόμενους καθαριότητας – Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η βραδινή βάρδια για την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων εξελίχθηκε σε “εφιάλτη” για δύο εργαζόμενες στην υπηρεσία καθαριότητας που τραυματίστηκαν, όταν μπαταρία αυτοκινήτου που κάποιοι είχαν πετάξει σε κάδο ανακύκλωσης, έσκασε μπροστά τους με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και τραυματισμό στο πρόσωπο και τα μάτια.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν το απορριμματοφόρο εκτελούσε το δρομολόγιο στην περιοχή του Πλατανιά, για την συλλογή της ανακύκλωσης. Οι δύο εργαζόμενες μετέφεραν τον κάδο προς το απορριμματοφόρο προκειμένου να αδειάσει το περιεχόμενο, χωρίς να γνωρίζουν όπως ήταν φυσικό πως κάποιοι είχαν πετάξει εντός του κάδου, αντί για ανακύκλωση όπως προβλέπεται για τους μπλε κάδους, μια μπαταρία αυτοκινήτου!

Mπαταρία “έσκασε” μπροστά στους εργαζόμενους

Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία της αποκομιδής εντός του απορριμματοφόρου, η μπαταρία “έσκασε” μπροστά τους, με αποτέλεσμα το υγρό που περιέχει, να καταλήξει στα πρόσωπα των εργαζομένων και να τους προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και τραυματισμό στο πρόσωπο και τα μάτια.

Και οι δύο εργαζόμενες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένουν για παρακολούθηση.

Απορίας άξιο πάντως είναι, πάντως πώς η μπαταρία αυτοκινήτου κατέληξε εντός της ανακύκλωσης, ειδικότερα όταν είναι γνωστό σε ιδιώτες και επιχειρήσεις πως για την απόρριψη των μπαταριών υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο διαχείρισης, ακριβώς επειδή δεν πρέπει να καταλήγουν στους συγκεκριμένους κάδους.

Όπως εξήγησε  o Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ρεθύμνου Στέλιος Σπανουδάκης, η υπηρεσία επανειλημμένα έχει αναδείξει την ανάγκη και τους κανονισμούς που διέπουν την ορθή ανακύκλωση, ενώ έχει προχωρήσει και σε επισημάνσεις για την ανάγκη διαχωρισμού ανάμεσα σε υλικά που χρήζουν ειδικής διαχείρισης από ιδιώτες και επιχειρήσεις, σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, κάτι που δυστυχώς σε περιπτώσεις όπως η παραπάνω, αποδεικνύεται πως δεν τηρείται από μερίδα πολιτών.

Goodnet.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook