Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Παπαστεφανάκη

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σήμερα το απόγευμα στις 15:00 θα τελεστεί η κηδεία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρου, Μανώλη Παπαστεφανάκη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Ο Μάνωλης Παπαστεφανάκης θεωρείται  μια από τις πιο εμβληματικές πολιτικές φυσιογνωμίες της Κρήτης. Η είδηση της απώλειάς του γέμισε θλίψη την πολιτική σκηνή, ενώ θερμά συλλυπητήρια μηνύματα εκφράστηκαν από εκπροσώπους της αυτοδοιήκησης και παρατάξεις.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση του Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Με σεβασμό αποχαιρετώ τον συντοπίτη μας, Μανώλη Παπαστεφανάκη, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια τη δημόσια ζωή της Κρήτης και της Ελλάδας. Ως Βουλευτής Ηρακλείου και Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Μανώλης Παπαστεφανάκης διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Παρά τις διαφορετικές πολιτικές διαδρομές μας, αναγνωρίζω τη συμβολή του στη διαμόρφωση της σύγχρονης ιστορίας και τις προσπάθειές του για την πρόοδο του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Στους δικούς του ανθρώπους εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια τους».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Άννα Διαμαντοπούλου, δήλωσε:

“Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Παπαστεφανάκης. Σεμνός και ανθρώπινος πολιτικός,  δραστήριο μέλος του Κινήματος  από το ξεκίνημά του,  που τίμησε το ΠΑΣΟΚ , την Κρήτη και τη Χώρα. Παράδειγμα πολιτικού ήθους που είχα την τιμή να γνωρίσω ως Υπουργό Εσωτερικών και στη συνέχεια ΥΠΕΧΩΔΕ, στα πρώτα μου βήματα στην κεντρική πολιτική σκηνή.  Εκφράζω από καρδιάς τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.”

Ο πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, Κώστας Βαρβεράκης, σε δήλωσή του αναφέρει:

“Ο Μανόλης Παπαστεφανάκης, έγκριτος νομικός και εξέχων πολιτικός, προσέφερε στον τόπο του και στη χώρα ανιδιοτελώς επί σειρά ετών ως Βουλευτής Ηρακλείου και Υπουργός των Κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου.  Αγάπησε την πόλη του, την οποία υπηρέτησε ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατά την τετραετία 1999 – 2002.

Είχε ήθος, ευγένεια και σεμνότητα, την οποία διατήρησε εις το ακέραιο και μετά την ανάληψη των λίαν σημαντικών Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην  οικογένειά του και στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξέφρασε τα εξής:

“Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Μανόλη Παπαστεφανάκη, ενός άδολου δημοκράτη αγωνιστή, ο οποίος σε όλη του τη ζωή με συνέπεια, πίστη και αυταπάρνηση υπηρέτησε τις ιδέες και τα ιδανικά του. Ένας μαχητής μέχρι τέλους, έχοντας σημαντική πολιτική δράση και δημόσια παρουσία, τόσο ως Βουλευτής, Υπουργός αλλά και συμμετέχοντας ενεργά τα τελευταία χρόνια, στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους συγγενείς και στους οικείους του.”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook