Πανώλη στην Κρήτη: Τα αποτελέσματα από τα 5 δείγματα που ελήφθησαν

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα αποτελέσματα αφού αρνητικά είναι τα πέντε δείγματα που ελήφθησαν περιμετρικά των μονάδων όπου σημειώθηκαν κρούσματα πανώλης στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων , όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο Politica.gr o Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Σταύρος Τζεδάκης .

Χθες ξεκίνησε ο έλεγχος των εκτροφών στη ζώνη των δέκα χιλιομέτρων, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως όσα προβλέπει το πρωτόκολλο στις περιπτώσεις εκδήλωσης πανώλης.

“Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις”

Στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή των κτηνοτρόφων καταγράφηκαν εντάσεις  και εκφράστηκε η αγωνία για τις αποζημιώσεις , αλλά και το άμεσο μέλλον της κτηνοτροφίας στο νησί.

Υπενθυμίζεται πως Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα χρηματοδοτήσει τον εξοπλισμό του εργαστηρίου στην Κρήτη προκειμένου να μην μεταφέρονται δείγματα στην Αθήνα και να προκύπτουν γρηγορότερα αποτελέσματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως είναι αναγκαία η έγκαιρη αποζημίωση των κτηνοτρόφων που επλήγησαν και σημείωσε πως είναι κοινή η προσπάθεια να σωθεί το ζωικό κεφάλαιο της Κρήτης.

Για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα μίλησε η Διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Σοφία Λαμπρινίδη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook