Πανώλη στην Κρήτη: Έλεγχος σήμερα σε ζώνη 10 χιλιομέτρων

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ξεκινά σήμερα ο έλεγχος των εκτροφών στη ζώνη των δέκα χιλιομέτρων, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως όσα προβλέπει το πρωτόκολλο στις περιπτώσεις εκδήλωσης πανώλης.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης όλες οι παράλληλες ενέργειες που προβλέπονται για την απολύμανση και την προστασία των υπόλοιπων περιοχών, μετά τα κρούσματα πανώλης που εντοπίστηκαν στην Κρήτη.

“Ασφαλή τα κρέατα”

Την ίδια ώρα διαβεβαιώσεις από τους κρεοπώλες ότι “τα κρέατα που πωλούνται σε αδειδοτημένα καταστήματα είναι απολύτως ασφαλή και ελεγμένα από τις δημόσιες αρχές, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία”.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Κρεοπωλών Νόμου Ηρακλείου:

“Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης ακολουθώντας πιστά και εμείς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα” αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Λευτέρης Ντουράκης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι η πανώλη δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και διαβεβαιώνει ότι τα κρέατα που πωλούνται σε αδειδοτημένα καταστήματα είναι απολύτως ασφαλή και ελεγμένα από τις δημόσιες αρχές, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

“Τα αποτελέσματα των ελέγχων, μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά καθώς όλοι έδρασαν άμεσα και ευχόμαστε ότι και ο έλεγχος στη δεύτερη ζώνη εκτροφών να δείξει ότι δεν υπάρχει διασπορά της ασθένειας”.

Politica.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook