Ηράκλειο: “Μαθητές στα όρια της λιποθυμίας, έπεσαν κλιματιστικά , επιστρατεύτηκαν ανεμιστήρες”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στα σχολεία του Ηρακλείου λόγω του πρωτόγνωρου κύματος σφοδρού καύσωνα που πλήττει και την Κρήτη με υψηλές θερμοκρασίες.

Λιγοστά σχολικά συγκροτήματα διέθεταν κλιματισμό και η κατάσταση ήταν αφόρητη για τους μαθητές που έδιναν ενδοσχολικές και Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Ανεμιστήρες από τους Συλλόγους Γονέων – “Έπεσαν” τα κλιματιστικά
Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης που τόνισε ότι “είχαμε και αυτά τα τραγελαφικά γονείς που έφεραν ανεμιστήρες , σχολεία όπου μπήκαν κλιματιστικά την τελευταία στιγμή και όταν πήγαν να λειτουργήσουν έπεσε όλο το σύστημα γιατί η ηλεκτρολογική εγκατάσταση δεν σήκωσε το βάρος αυτό που είχε επωμιστεί με τα κλιματιστικά. Τέτοια ωραία και χαριτωμένα που ζούμε καθημερινά στα σχολεία κάθε το μέρα σε οτιδήποτε πάμε να κάνουμε“.

Έκανε ακόμη λόγο για “παιδιά στα όρια της λιποθυμίας” λόγω της ζέστης και της πίεσης των εξετάσεων και εκπαιδευτικούς “οι οποίοι είναι αόρατοι” για το υπουργείο αλλά εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες σε συχνά ακατάλληλες αίθουσες και ετοιμόρροπα σχολεία.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook