Ηλικιωμένη απεγκλωβίστηκε από Super Market – Δείτε το σημείο στο οποίο βρέθηκε ο νεκρός από το σεισμό

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στο Κέντρο υγείας Καστελλίου, μεταφέρθηκε μια ηλικιωμένη, που είχε εγκλωβιστεί σε supermarket στο Αρκαλοχώρι.

Υπενθυμίζεται πως στο Ηράκλειο της Κρήτης βρίσκεται ήδη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη.

Το Super puma που μεταφέρει το κλιμάκιο από την Αθήνα πετά απ όλα τα χωριά του Δήμου Μινώα για να δει την ζημιά συνολικά.
Να σημειωθεί πως οι μετασεισμοί συνεχίζονται μέχρι αυτοί την ώρα έχοντας ξεπεράσει τους 10 και αναμένεται να συνεχιστούν.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι ένας νεκρός, εννιά τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Αρκαλοχώρι, Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κατολισθίσεις κι υλικές ζημιές έχουν υπάρξει ωστόσο και σε γύρω περιοχές, όπως τον προφήτη Ηλία, το Ινι Μονοφατσίου, το Θραψανό, το Αρκαλοχώρι, το Σαμπά, το Καστέλλι.

Πάνω από 1.000 κτίσματα μέχρι στιγμής έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τον Δήμαρχο Μινώα Μανώλη Φραγκάκη ενώ με πολιτική απόφαση Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λυκεία και κάθε σχολική δομή στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κλείνουν μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης τα σχολεία.

Αυτό είναι το εκκλησάκι που σκοτώθηκε ο εργαζόμενος που έκανε επισκευές. Οι άλλοι 2 εργαζόμενοι έχουν ορθοπεδικά τραύματα, ο ένας φαίνεται να  τραυματίστηκε στα πλευρά.

Πηγή: politica.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook