Σηφάκη: «Η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ είναι από τις τυχερές ομάδες με αρκετούς φιλάθλους»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η Ιωάννα Σηφάκη μίλησε για την ενασχόλησή της με το ποδόσφαιρο, τις σπουδές της, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

Η αμυντικός του ΟΦΗ έδωσε συνέντευξη στην σελίδα «Ματιές στο Γυναικείο ποδόσφαιρο» και αναφέρθηκε στην ομάδα, το γυναικείο ποδόσφαιρο, την περασμένη αγωνιστική σεζόν και πολλά άλλα. Η 28χρονη παίκτρια ξεκίνησε την καριέρα της στον ΑΟΤ, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε σε Εργοτέλη και Χερσόνησο πριν πάρει μεταγραφή στον ΟΦΗ.

Η συνέντευξη της Ιωάννας Σηφάκη:

1. Πως επικέντρωσες το ενδιαφέρον σου γύρω από αυτό το ομαδικό άθλημα, αλλά και τα στοιχεία που το καταστούν ως το κορυφαίο άθλημα σε όλο τον πλανήτη;

”Θυμάμαι τον εαυτό μου να κλοτσάει μία μπάλα από πολύ μικρή ηλικία και θα έλεγα ότι είχα το ”μικρόβιο” του ποδοσφαίρου. Δοκίμασα πολλά αθλήματα, αλλά η ”Στρογγυλή Θεά” κατείχε και κατέχει μέχρι και σήμερα την πρώτη θέση στην καρδιά μου”!!!

2. Πως κρίνεις την πορεία του ΟΦΗ της περασμένης σεζόν και πότε θα δοθεί το έναυσμα της φετινής προετοιμασίας;

”Η ομάδα μας έδωσε πολύ μεγάλη μάχη στο περασμένο πρωτάθλημα, διότι αντιμετωπίσαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς και αυτό είχε ως συνέπεια να αγωνιζόμαστε με τις ίδιες παίκτριες. Όσον αφορά το πότε θα ξεκινήσουμε τη φετινή μας προετοιμασία, θα το μάθουμε μετά την αυριανή συνέλευση(18/8),όπου θα συναντηθούμε για πρώτη φορά μετά το τέλος του πρωταθλήματος.”

3. Οι 11 μόλις αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος αναπλήρωσαν την αδράνεια των 14 μηνών; Το σχόλιο σου γενικότερα για τον νότιο όμιλο;

”Όχι οι 11 αγωνιστικές σε καμία περίπτωση δεν κάλυψαν αυτήν την μεγάλη αποχή που είχαμε από τα γήπεδα. Ο νότιος όμιλος απαρτίζεται από νεοφώτιστες ομάδες στην Α’ κατηγορία που είναι λογικό να μην υπάρχει πολύ μεγάλη εμπειρία, αλλά επικρατεί άφθονο ταλέντο!”

4.Όσον αφορά τη νέα σεζόν βαδίζουμε στο άγνωστο ή οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για την ομαλή διεξαγωγή όλων των γυναικείων πρωταθλημάτων της χώρας μας;

”Η ομάδα του ΟΦΗ έχει μεριμνήσει για την φετινή πορεία παρόλα τα προβλήματα που επικρατούν στην γενικότερη εικόνα του ποδοσφαίρου γυναικών της χώρας μας. Ελπίζω στην ανοδική πορεία αυτού του ευαίσθητου χώρου!”

5. Η καλύτερη και χειρότερη στιγμή που βίωσες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους;

”Η καλύτερη στιγμή που βίωσα εντός γηπέδου: Ήταν πολλές, αλλά αυτή που αποτυπώθηκε χαραγμένη στη μνήμη μου ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παρουσίαση της ομάδας και βράβευση κυπέλλου στο Γεντί Κουλέ σε ένα κατάμεστο γήπεδο να μας χειροκροτεί! Πραγματικά είναι πολύ ωραία αίσθηση να βλέπεις ότι χαίρεται με την χαρά σου ένα ολόκληρο γήπεδο!!!Από την άλλη η χειρότερη στιγμή μου ήταν στα 17 μου χρόνια που υπέστη έναν αρκετά σοβαρό τρυματισμό (ρήξη χιαστού)με αποτέλεσμα να απέχω από τις αγωνιστικές πάνω από ενάμιση χρόνο.”

6. Λίγα λόγια για την τεχνική ηγεσία και διοίκηση της ομάδας σας;

”Η διοίκηση της ομάδας μας απαρτίζεται από ανθρώπους που την αγαπούν και προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και ειδικά σε αυτήν δύσκολη εποχή που διανύουμε λόγω της πανδημίας.”

7. Οι Έλληνες φίλαθλοι στηρίζουν το ποδόσφαιρο γυναικών; Ενημερώνονται και δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον ή επικρατεί πλήρης αδιαφορία; Ποια είναι η προσωπική σου άποψη;

”Λίγοι είναι οι φίλαθλοι που στηρίζουν το ποδόσφαιρο γυναικών! Παρόλα αυτά η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ είναι από τις τυχερές ομάδες που έχουν αρκετούς φιλάθλους. Εύχομαι με την πάροδο του χρόνου ο κόσμος να αρχίσει να εκδηλώνει περισσότερο ενδιαφέρον για τον πολύπαθο αυτό χώρο.”

8. Εάν ήσουν μέλος στην Επιτροπή Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, σε ποια προβλήματα θα εστίαζες την προσοχή σου και ποιες άμεσες λύσεις απαιτούνται, ώστε ο χώρος αυτός να κοιτάζει με αισιοδοξία το αύριο των επόμενων γενεών;

”Η καλύτερη υποδομή για το ποδόσφαιρο γυναικών θα ήταν η στήριξη της πολιτείας με χρηματοδότηση και δημιουργία ηλικιακών τμημάτων, και άριστη συνεργασία με την εκάστοτε ΠΑΕ κάθε νομού για να υπάρχει γυναικεία ομάδα.”

9. Προσωπικά τα οφέλη που κέρδισες μέχρι τώρα από το ποδόσφαιρο;

”Γενικά το ποδόσφαιρο έχει πολλά οφέλη και ειδικά αν ξεκινήσεις από νεαρή ηλικία όπως εγώ: Σωματικά οφέλη πιο συγκεκριμένα ένα γερό και υγιή οργανισμό, κοινωνικά οφέλη επειδή το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και μέσα από αυτό μαθαίνεις να είσαι πειθαρχημένος, να συνεργάζεσαι και να μπορείς να αποδέχεσαι μια ήττα, ενώ το πιο σημαντικό είναι η ευγενή άμιλλα!”

10. Στη σημερινή εποχή επικρατεί ο ρομαντισμός ή όλα γίνονται για το χρήμα;

”Το ποδόσφαιρο γυναικών δεν είναι επαγγελματικό στην Ελλάδα οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για χρήματα άρα υπάρχει ακόμα αρκετός ρομαντισμός!!!”

11. Εκτός γηπέδων πως βιώνεις την καθημερινότητά σου;

”Σπουδάζω Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο ΤΕΙ Κρήτης και παράλληλα δουλεύω αρκετά χρόνια σε καθαριστήριο ρούχων και στο μέλλον αν όλα πάνε καλά να ανοίξω την δική μου επιχείρηση.”

12. Η Ελλάδα διέρχεται πολλές κρίσεις τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλους τους τομείς. Κυριαρχεί ενότητα μεταξύ του ελληνικού λαού;

”Οι Έλληνες στα δύσκολα είμαστε πάντα ενωμένοι!”

13. Ο κοινωνικός περίγυρος δίνει τα κατάλληλα πατήματα, ώστε μια γυναίκα να μπορέσει να ανελιχθεί;

”Δυστυχώς στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο γυναικών δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο όσο στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στη χώρα μας κυρίως είναι ανδροκρατούμενο άθλημα ωστόσο με τις κατάλληλες πλέον γνωριμίες-συνεργασίες θα μπορούσε μία γυναίκα να παίξει επαγγελματικά στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα!”

14. Κλείνοντας Ιωάννα αυτήν την όμορφη προσωπική σου εξομολόγηση, θα ήθελα μία ευχή.

”Εύχομαι αυτή η φετινή χρονιά να είναι διαφορετική από την περσινή και να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα ολοκληρωμένο και χωρίς τραυματισμούς!!! Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας και στηρίζουν την ομάδα του ΟΦΗ τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων!!!”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook