Λατσούδης: “Ο ΟΦΗ θα πρωταγωνιστήσει και στην Β’ Εθνική”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του ΟΦΗ Ζαφείρης Λατσούδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την άνοδο των κοριτσιών αλλά και για την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε

Για την σύσταση της γυναικείας ομάδας του ΟΦΗ: “Ο πρωταρχικός στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα ταιριάζει στο όνομα και την ιστορία του ΟΦΗ. Ο αμέσως επόμενος στόχος ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Αυτήν την στιγμή, ο ΟΦΗ έχει στο ρόστερ του τόσο κάποιες έμπειρες αθλήτριες, όσο και νέα παιδιά τα οποία πιστεύουμε πολύ. Είναι σημαντικό για εμάς γιατί έρχονται κορίτσια από αρκετά μέρη του νομού Ηρακλείου”.
Για την πορεία της γυναικείας ομάδας του ΟΦΗ: “Τα κορίτσια τα γνωρίζω αρκετά χρόνια. Οι ομάδες χτίζονται από τους αθλητές και τους προπονητές τους κάνουν οι παίκτες. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πιο εύκολα. Στόχος ήταν να πάρει η ομάδα την άνοδο και μετά να δημιουργηθούν τμήματα υποδομών. Τα κορίτσια είχαν μέσα τους πνεύμα νικητή, είχαν κάνει πρωταθλητισμό και αυτό έκανε πιο εύκολα τα πράγματα”.
Για την συμμετοχή του ΟΦΗ στην Β’ Εθνική: “Φέτος, το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ήταν αρκετά εύκολο. Πάρτε για παράδειγμα το Πέραμα που έμεινε στην κατηγορία κάνοντας μόλις μια νίκη. Του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς το πρωτάθλημα θα γίνει σε δύο ομίλους αντί για τρεις όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Σχεδόν από τον Δεκέμβριο έχουμε κάνει τα πλάνα μας και ξέρουμε που θα πάμε. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι η ομάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην Β’ Εθνική. Για να μην λέω ονόματα, αυτά τα κορίτσια τράβηξαν μεγάλο Γολγοθά κατά την διάρκεια της χρονιάς. Εφόσον μείνει ο κόρμος που υπάρχει και γίνουν κάποιες προσθέσεις τότε ο ΟΦΗ θα έχει μια πολύ καλή πορεία”.
Για τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου: “Όλα αυτά που ζήσαμε φέτος να γνωρίζετε ότι μαθαίνονται γρήγορα σε όλη την Ελλάδα. Η φανέλα και η ιστορία του ΟΦΗ είναι πολύ μεγάλα στοιχεία. Είναι εκπληκτικό όλο αυτό που ζήσαμε καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Αυτό το αγκάλιασμα που υπήρχε μέσα στην ομάδα. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα κορίτσια αλλά και για εμένα γιατί δεν το είχαμε ζήσει ποτέ”.
Για την παρουσία του στον πάγκο του ΟΦΗ: “Έβγαλα συναισθήματα που δεν τα είχα ζήσει και δεν μπορεί να τα ζήσει όποιος δεν δουλέψει στον ΟΦΗ”.
Για την δημιουργία θυγατρικής ομάδας του γυναικείου τμήματος του ΟΦΗ: “Το συζητάμε για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στις υποδομές. Υπάρχει η σκέψη για την δημιουργία μιας δεύτερης ομάδας και έρχονται καθημερινά μικρά κορίτσια. Είναι όμορφο να βλέπετε νέα κορίτσια να έρχονται στον ΟΦΗ και να συμμετέχουν στην καθημερινότητα τους”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook