Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού: 170 κατηγορούμενοι από την Ελλάδα!

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

«Καυτό» προμηνύεται το καλοκαίρι, για τους 170 κατηγορούμενους στην υπόθεση της ελληνικής εκδοχής του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, καθώς ορισμένοι ενδέχεται να οδηγηθούν στη φυλακή!

Η Ανακρίτρια κ. Τραιαννίδου, η οποία ανέλαβε την ογκώδη δικογραφία, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον  από τον αθλητικό και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει να στέλνει σε κατηγορούμενους κλήσεις σε απολογία.

Ωστόσο, για όσους εκ των κατηγορουμένων, η ανακρίτρια θεωρήσει ύποπτους φυγής,  δεν αποκλείεται να εκδώσει εντάλματα σύλληψης.

Δικαστικές πηγές εκτιμούσαν ότι, το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι πόρτες της Φυλακής, για ορισμένους, θεωρείται σφόδρα πιθανόν, εφόσον μετά την απολογία τους κριθούν προφυλακιστέοι.

Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο, είναι ονομαστικές και τα αδικήματα κακουργηματικής μορφής, με κυριότερο την εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν παράνομο στοιχηματισμό, αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από τυχερά παίγνια, κοινώς ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Για να οδηγηθεί η υπόθεση στην άσκηση ποινικών διώξεων, χρειάστηκαν 14 μήνες έρευνας από την Οικονομική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Αξιοπερίεργο στην υπόθεση, που καταδεικνύει τη σπουδή της Εισαγγελίας να διαφυλαχτεί η μυστικότητα των προσώπων, είναι ότι η δικογραφία για τους 143 εκ των 170 κατηγορουμένων,  αναφέρει μόνο τα αρχικά τους και όχι πλήρη ονοματεπώνυμα.

Όσοι ήδη διώκονται ποινικά, προέκυψαν από την έρευνα, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 από την Αυστρία και επεκτάθηκε σε εξι χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στη χώρα μας ακολούθησαν έρευνες κατ’ οίκον και κατασχέσεις ψηφιακών μέσων. Στα 170 πρόσωπα περιλαμβάνονται αθλητικοί παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και μπουκ του στοιχήματος.

monobala.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook