Ξεκίνησε η εποχή Νταμπράουσκας στην Ομόνοια

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Λιθουανός τεχνικός κατά την παρουσίαση του από την Ομόνοια αναφέρθηκε στους στόχους που βάζει με την ομάδα της Κύπρου.

Αναλυτικά όσα είπε κατά την παρουσίαση του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Σε ένα πολύ φιλόδοξο κλαμπ όπως είναι η Ομόνοια. Ελπίζω ότι η συνεργασία μας θα είναι πετυχημένη για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει. Υπόσχομαι σκληρή δουλειά. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για την ατμόσφαιρα στο σύλλογο, για τη βελτίωσή του και για τα αποτελέσματα. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

«Μ’ αρέσει να παίζω επιθετικά. Να κάνει η ομάδα μου την επίθεση κι όχι να περιμένω τον αντίπαλο. Ήμουν τυχερός στην καριέρα μου, εργάστηκα σε μεγάλες ομάδες που είχαν στόχους να κατακτήσουν τίτλους. Αν δεν πάρεις ρίσκο, αν δεν παίξεις επιθετικά δεν θα πετύχεις. Όταν προπονείς μία μεγάλη ομάδα, έχεις και μεγάλους παίκτες. Εξαρτάται βέβαια κι από το παιχνίδι κάποιες φορές. Μπορώ να προσαρμοστώ αν δεν μας βγει το παιχνίδι, το σημαντικό είναι να παίρνεις τη νίκη».

«Πρώτα απ’ όλα θέλουμε παίκτες που επιθυμούν να βρίσκονται εδώ. Να εκπροσωπούν αυτή την ομάδα, αυτή τη φανέλα, που έχουν τον χαρακτήρα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες μας. Όταν διεκδικείς τίτλους, υπάρχει πίεση. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που να μπορούν να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία μας. Δουλέψαμε και συνεργαστήκαμε πολύ καλά με τον Γιάννη και το τμήμα σκάουτινγκ τους τελευταίους δύο μήνες. Θέλω να είμαστε πιο επιθετικοί. Είμαστε κοντά για να φέρουμε τους ποδοσφαιριστές που χρειαζόμαστε. Όχι τους καλύτερους στον κόσμο, αλλά αυτούς που χρειάζεται η Ομόνοια. Είμαστε κοντά για να ολοκληρώσουμε το ρόστερ»

-Αν απέρριψε άλλη πρόταση πριν συμφωνήσει με την Ομόνοια κι αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές πριν την αναχώρηση για την Ολλανδία: «Στις 7 Μαρτίου είχα συμπληρώσει 10 χρόνια ως πρώτος προπονητής και για πρώτη φορά είχα μείνει εκτός για ένα μήνα και με είχε ενοχλήσει. Αλλά μετά από 10 χρόνια ένιωσα ότι χρειαζόμουν ένα διάλειμμα για να ξεκουραστώ και για να…γεμίσω τις μπαταρίες. Υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, όμως όταν μου παρουσιάστηκε το πλάνο και οι στόχοι της Ομόνοιας, δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου. Όσον αφορά τις μεταγραφές, δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι που μπορεί να μη γίνει. Σε μια μεταγραφική περίοδο υπάρχουν διάφορες φήμες και φυσικά απαιτήσεις από τους οπαδούς. Το ιδανικό για έναν προπονητή θα ήταν να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ξέρω όμως ότι δεν είναι το πιο εφικτό σενάριο. Όλα μπορούν να συμβούν. Αύριο, μεθαύριο, απόψε… Απλά ζητάμε από τον κόσμο να έχει υπομονή. Να μην ανησυχεί. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο

«Έχω αρκετά καλή γνώση. Τους τελευταίους 13 μήνες εργαζόμουν στην Ελλάδα. Στο παρελθόν κάποιες κυπριακές ομάδες είχαν κληρωθεί με λιθουανικές. Τους τελευταίους μήνες είχα αρκετό χρόνο για να παρακολουθήσω παιχνίδια της Ομόνοιας κι άλλων ομάδων, κάποια ζωντανά. Γνωρίζω πολύ καλά πού έρχομαι. Είναι σημαντικό που είμαι από την αρχή, δεν θα χρειαστώ χρόνο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook