«Είναι εγκληματικές φυσιογνωμίες! Πήγαν να σκοτώσουν» – Διακόπηκε για την Πέμπτη η αγόρευση της Εισαγγελέα

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε μια πολύωρη διαδικασία που άρχισε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού με την αγόρευση της Εισαγγελέα της έδρας, Κυριακής Κλιάμπα.

Η Εισαγγελέας εξαπέλυσε κεραυνούς κατά των 12 κατηγορουμένων, για τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 και τον ρόλο που έπαιξε ο καθένας τους, στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Και τους έβαλε όλους στο κάδρο των ευθυνών, τονίζοντας ότι δεν πήγαν να μαλώσουν, αλλά να σκοτώσουν. Αρκετές φορές η κ. Κλιάμπα μίλησε για δόλο και ειλημμένη απόφαση των κατηγορουμένων να σκοτώσουν. «Δεν είναι καλά παιδιά, είναι εγκληματικές φυσιογνωμίες» είπε κάποια στιγμή.

«Η επίθεση των 40 δευτερόλεπτων δεν ήταν τυχαία, αλλά οργανωμένη και προσχεδιασμένη, με κοινό ανθρωποκτονο δόλο για όλα τα θύματα. Έδρασαν σαν καλά οργανωμένοι στρατιώτες, ορμώμενοι από τα πάθη, τον φανατισμό και το μίσος» σημείωσε η εισαγγελέας και πρόσθεσε: «Οι κατηγορούμενοι τελούσαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πριν και μετά το συμβάν, την ώρα που έβλεπαν το αίμα να τρέχει στο πρόσωπο του Άλκη και του Άγγελου, την ώρα που άκουγαν τις σπαρακτικές κραυγές τους» ανέφερε μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας.

Και επανέλαβε μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει στην κατάθεσή του ο πατέρας του Άλκη, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως ανορθόδοξο πόλεμο.

Σημειώνοντας, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της δίκης, οι κατηγορούμενοι έδρασαν με τέτοιο τρόπο, με λυσσαλέο μίσος, που είχε στόχο την αφαίρεση ζωής των εχθρών τους.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις μαρτυρίες των φίλων του Άλκη, αλλά και των αστυνομικών που συνέλαβαν τους 12 και σημείωσε ότι από αυτές προκύπτει ότι 7 άτομα επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Άλκη και την παρέα του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τους τρεις επιβάτες του λευκού Citroen και τους τέσσερις που επέβαιναν στο Polo, συμπεριλαμβάνοντας και τον οδηγό του.

Για τον οποίο ανέφερε ότι προέκυψε πως συμμετείχε στην επίθεση και δεν ήταν ο σωφέρ, όπως ο ίδιος προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο.

Τονίζοντας ότι όλοι οι μάρτυρες, φίλοι του Άλκη, κατέθεσαν με ειλικρίνεια όσα θυμόντουσαν, χωρίς διάθεση να ενοχοποιήσουν κάποιον.

«Έχουμε ένα παιδί νεκρό και δυο παρολίγον. Τι άλλο θα έπρεπε να είχαν πετύχει οι κατηγορούμενοι;
Άνθρωπο ήθελαν να χτυπήσουν, άνθρωπο, Αρειανό θέλησαν να σκοτώσουν και το κατάφεραν, όπως αποδείχτηκε από την ακροαματική διαδικασία», ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική φράση της Εισαγγελέα στην αναλυτική της αγόρευση.

Μάλιστα, σημείωσε με νόημα πως κανενός η ζωή δεν σταμάτησε μετά τη δολοφονία του Άλκη, εκτός από τη ζωή των γονιών του.

Η διαδικασία διακόπηκε για να συνεχιστεί την Πέμπτη με τον σχολιασμό της Εισαγγελέα για την κατάθεση της ιατροδικαστή Λήδας Κοβάτση.

theopinion.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook