Δίκη Άλκη – 8ος κατηγορούμενος: Όταν είδα ότι μαλώνουν άλλαξα γνώμη και δεν πήγα – Κοκάλωσα και είπα «Τι πας να κάνεις; Για ποιο λόγο;»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Με τον 8ο κατηγορούμενο να απολογείται, συνεχίστηκε η δίκη των 12, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και του τραυματισμού των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

«Να ζητήσω και εγώ μια συγνώμη από την οικογένεια του Άλκη για την ευθύνη που μου αναλογεί. Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ εδώ και τρία χρόνια. Γνώριζα καλά κάποιους από τους κατηγορούμενους. Είχα ακούσει την ιστορία του 7ου για την επίθεση που είχε δεχθεί και είπα θα κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Δε θυμάμαι ποιος μας είπε για το Ωραιόκαστρο. Θέλαμε μόνο να μαλώσουμε όχι κάτι παραπάνω» είπε αρχικά.

«Όταν φτάσαμε στην Πλαστήρα χαμηλώσαμε ταχύτητα. Κατέβηκαν τα άτομα από το Citroen, είδα πέντε άτομα στην Πολυκατοικία στη Γαζή. Περιμέναμε στο αμάξι να ρωτήσουν τα παιδιά τι ομάδα ήταν. Ξεκίνησε η συμπλοκή και μετά από 20 δευτερόλεπτα βγήκαμε. Είδα να μαλώνουν. Ήταν όλοι μαυροφορεμένοι δεν κατάλαβα ποιος ήταν ποιος. Έφτασα μέχρι ανάμεσα από το Citroen και το Clio. Όταν είδα ότι μαλώνουν άλλαξα γνώμη και δεν πήγα. Κοκάλωσα και είπα ”τι πας να κάνεις;’, ”για ποιο λόγο;”. Είδα τον 5ο να κοκαλώνει. Υπήρχαν φωνές. Δεν αντιλήφθηκα όμως κραυγές. Σε κάποια φάση είδα κάποιον να κυνηγά ένα άτομο προς την Πλαστήρα. Νομίζω ένα από τα άτομα που ήταν στο Citroen. Κάποιος μου είπε «έγινε χοντράδα είδα πολλά αίματα». Όταν κατάλαβα την κατάληξη που είχε το συμβάν μου κόπηκαν τα πόδια. Δεν κοιμήθηκα εκείνο το βράδυ πήγα με μείνω αλλού για να μην το καταλάβει η γιαγιά μου που μένουμε μαζί. Μέχρι να βρω το θάρρος να της το πω. Τελικά της το παραδέχθηκα μετά από δυο μέρες» συμπλήρωσε στην απολογία του.

«Οι γονείς μου έλειπαν στο εξωτερικό έψαχνα να βρω το θάρρος να τους το πω. Ήξερα ότι θα με ”δώσει” κάποιος. Έχω ξανά συλληφθεί στο παρελθόν για άλλα αδικήματα αλλά είχα αθωωθεί από το δικαστήριο» σημείωσε απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως.

«Άλλη μια φορά ζήτω συγγνώμη. Δεν αξίζει σε καμία μάνα και κανένα πατέρα αυτό το πράγμα. Είμαι στην ηλικία του Άλκη και δε θα ήθελα οι γονείς μου να περάσουν κάτι τέτοιο» επεσήμανε καταλήγοντας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα…

theopinion.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook