Διατάξεις του υφυπουργείου Αθλητισμού περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που ψηφίζεται σήμερα.
Αυτές αφορούν προπονητές, εναρμόνιση καταστατικών με τους αθλητικούς νόμους, διοργανώσεις τένις, αλλά και την αυστηροποίηση της ποινικής ποινής εισόδου σε αγωνιστικό χώρο ή αποδυτήρια, με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, από τρεις μήνες που είναι τώρα.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε στην Ολομέλεια τις εξής ρυθμίσεις:
-τη δυνατότητα σε προπονητές, των οποίων οι αθλητές έχουν κατακτήσει εξαιρετικές διακρίσεις, δηλαδή 1η έως 8η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ή 1η έως 6η νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή 1η έως 4η νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών ή γυναικών, να αποκτήσουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή Α’ επιπέδου, χωρίς απολυτήριο Λυκείου, έως τις 31 Μαρτίου 2024, ενόψει του νέου θεσμικού πλαισίου που θα ισχύσει για τους προπονητές από 01/01/2024.
-τη δυνατότητα σε προπονητές σκοποβολής να συμμετέχουν ως αθλητές σε αγώνες, εκτός αυτών που περιλαμβάνονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα Διεθνούς Ομοσπονδίας, καθώς και των αγώνων του πανελλήνιου πρωταθλήματος, του κυπέλλου και της α’ κατηγορίας, προκειμένου να συνεχίζουν να διαθέτουν άδεια κατοχής όπλων σκοποβολής για να μπορούν να προπονούν.
-την τελευταία προθεσμία εναρμόνισης των Καταστατικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών με τους αθλητικούς νόμους ως τις 31/12/2023, εν όψει της εφαρμογής του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, ειδάλλως θα επέρχεται η αυτοδίκαιη άρση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.
-τη δυνατότητα διοργάνωσης αθλητικών δραστηριοτήτων από μη αθλητικούς φορείς και στο τένις, όπως έγινε για τις δρομικές εκδηλώσεις, εφόσον οι διοργανώσεις αυτές δεν εντάσσονται στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα των ομοσπονδιών.
-την αυστηροποίηση της ποινικής ποινής εισόδου σε αγωνιστικό χώρο ή αποδυτήρια, με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων, με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους (από τρεις μήνες που είναι τώρα).
-τη διαγραφή, από τα κωλύματα, της ποινής αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων (καταργήθηκε με τον νέο Ποινικό Κώδικα) και των πλημμελημάτων «εξ αμελείας».