Μητσοτάκης για την οπαδική βία: “Χωρίς αναστολή οι ποινές”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ μίλησε για αυστηροποίηση του πλαισίου για την οπαδική βία και… “ξύδι” στους χούλιγκαν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και θα μεταδοθεί το πρωί του Σαββάτου (12/02) αναφέρθηκε στο ζήτημα της οπαδικής βίας και για τα μέτρα αντιμετώπισής της.

Μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός προαναγγέλει την προκατάργηση του ιδιώνυμου, όπως επίσης ότι οι οργανωμένοι οπαδοί θα μπαίνουν μόνο με εισιτήριο διαρκείας στις θύρες τους και στέλνει σαφή μηνύματα στις ΠΑΕ αλλά και στους οργανωμένους που αντιδρούν σε αυτά τα μέτρα, όπως ανέφερει το NEWS 24/7. Τονίζει:

“Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα όπως και όλοι οι Έλληνες από αυτό το οποίο έγινε στη Θεσσαλονίκη. Εάν δε λύσουμε το θέμα της βίας τώρα, δεν θα το λύσουμε ποτέ”.

Στη συνέχεια μιλά για την επιτυχία της αστυνομίας αναφορικά με τη σύλληψη των εμπλεκόμενων στη δολοφονία του 19χρονου, αλλά εξηγεί ότι αυτό δεν αρκεί. “Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες από τα συναρμόδια υπουργεία και θα γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για ποινές χωρίς αναστολή και λέει ότι “οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες των ευθυνών τους. Ήδη από το 2019 υπάρχει ένα πλαίσιο αυστηροποιημένο αλλά είδαμε ότι πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό θα αλλάξει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο θα το εφαρμόσουμε κι αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα, ξύδι. Λυπάμαι αλλά δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook