Κορωνοϊός – Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα μέτρα και την επιδημιολογική κατάσταση

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης και του εμπορικού κόσμου οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν και πρότειναν λύσεις.

Με σύσκεψη για τα νέα μέτρα του τέθηκαν σε ισχύ στους ανεμβολίαστους από το Σάββατο ξεκίνησε η εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης και του εμπορικού κόσμου οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν και πρότειναν λύσεις.

Στη συνάντηση εργασίας που προγραμματόστηκε για τις 10:00 το πρωί, θεσμικοί εκπρόσωποι του λιανεμπορίου και της εστίασης συζήτησαν παρουσία πολλών υπουργών τα νέα μέτρα, ενώ αναλύθηκε και η επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της εστίασης, αφού παρουσίασαν στον πρωθυπουργό την πτώση του τζίρου που αναμένεται να επέλθει μετά τις ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους, πρότειναν μέτρα και παρουσίασαν αιτήματα για να μην πληγούν κι άλλο οι επιχειρήσεις σε εστίαση και λιανεμπόριο μετά από δύο τόσο επιζήμια lockdown. 

Σε σχέση με το σύστημα υγείας εξετάζονται τα εξής μέτρα:

  • Να αυξηθούν οι κλίνες Covid, με αντίστοιχο περιορισμό κανονικών χειρουργείων
  • Συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για να απορροφήσουν τα non Cocid περιστατικά
  • Κίνητρα σε γιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ, και εάν αυτό δεν γίνει να προχωρήσει η επίταξή τους

Την ίδια στιγμή δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα ιδίως σε κόκκινες περιοχές. Εκτός από την τήρηση των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο, είναι πιθανό και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας να εφαρμοστούν νέοι περιορισμοί.

Η αυστηροποίηση των μέτρων πιθανόν να περιλαμβάνει:

  • Κατάργηση όρθιων σε χώρους διασκέδασης
  • Απαγόρευση μουσικής

Η εφαρμογή του εναλλακτικού σχεδίου θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα της ερχόμενης εβδομάδας, τόσο όσον αφορά την πορεία κρουσμάτων και σκληρών δεικτών, όσο και της πίεσης στο ΕΣΥ.

Την ίδια στιγμή οι υγειονομικοί κυρίως σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας μιλούν για εφημερίες που θυμίζουν ή και ξεπερνούν σε δυσκολία τις εφημερίες του Νοεμβρίου, ενώ απευθύνουν κραυγή αγωνίας για τις ελλείψεις.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook