Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για τα δημοτικά γυμναστήρια μετά την αποκάλυψη του Politica 89.8

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αλλάζουν τα πρωτόκολλα για τα δημοτικά γυμναστήρια μετά την αποκάλυψη του Politica 89.8 και τις σφοδρές αντιδράσεις των ιδιοκτητών γυμναστηρίων και των καθηγητών φυσικής αγωγής που κατήγγειλαν διάκριση στα πρωτόκολλα ιδιωτικών με τα γυμναστήρια δημόσιων φορέων και συλλόγων η ΓΓΑ αλλάζει τα δεδομένα.

Πριν από μερικές ημέρες ο καθηγητής φυσικής αγωγής Δημήτρης Μανελάκης είχε επισημάνει στον Politica 89.8 πως ο λόγος για τον οποίο υπάρχει διάκριση στα ιδιωτικά γυμναστήρια από εκείνα που λειτουργούν δημόσια κι εκείνα στα οποία αθλούνται οι Αθλητικοί Σύλλογοι, είναι το ότι  ανήκουν σε διαφορετικά Υπουργεία και πως το κάθε Υπουργείο, για τις δραστηριότητες που είναι υπεύθυνο ακολουθεί διαφορετικά πρωτόκολλα. Τα ιδιωτικά γυμναστήρια δηλαδή, ανήκουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης ενώ τα  δημοτικά γυμναστήρια, τα γυμναστήρια αθλητικών συλλόγων κι οι σχολές χορού ανήκουν στη Υπουργείο Αθλητισμού με αποτέλεσμα να ισχύουν διαφορετικά πρωτόκολλα.

Αυτό φαίνεται να αλλάζει με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που αναφέρει στο Παράρτημα 13 της ΚΥΑ πως, για την χρήση χώρων κλειστών δημοτικών γυμναστηρίων από αθλούμενους πολίτες και αθλητές (με δελτίο αθλητικής ιδιότητας) καθώς και τη συμμετοχή σε δημοτικά προγράμματα άθλησης των Δήμων που υλοποιούνται σε αυτούς τους χώρους, ισχύουν τα πρωτόκολλα λειτουργίας των ιδιωτικών γυμναστηρίων (Παράρτημα 13 της ΚΥΑ).

Να σημειωθεί πως η αλλαγή αυτή έρχεται να τροποποιήσει τα πρωτόκολλα που ίσχυαν για τα δημοτικά γυμναστήρια και αυτά των αθλητικων συλλογων με βάση τα οποία προβλεπόταν μόνο εβδομαδιαίο self test. Πλέον οι χρηστες αυτων των γυμναστηρίων θα ακολουθούν ότι προβλέπεται και στα ιδιωτικά , δηλαδή η απαραίτητη προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος διαγνωστικού ελέγχου rapid η pcr test κάθε 48 ώρες για τις ηλικιακές ομάδες από 12 ετών και πάνω που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook