Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σήμερα – Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα ελευθερίας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου

Τα επόμενα βήματα στον δρόμο της επιστροφής στην κανονικότητα αναμένεται να μπουν στο επίκεντρο της της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία θα συσκεφθεί σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο Υγείας.

Τα ζητήματα που θα συζητηθούν είναι σύμφωνα με πληροφορίες η μουσική στους χώρους εστίασης και στους γάμους, ενώ στις άμεσες αλλαγές δεν θα περιλαμβάνεται η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς το μέτρο θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε άλλωστε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ενώ βέβαιη θεωρείται και η συνέχιση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Η κ. Πελώνη ζήτησε υπομονή προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα, ενώ αναφερόμενη στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας είπε ότι «καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του Καλοκαιριού, με τη βοήθεια του καιρού και την πρόοδο του εμβολιασμού, βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς μειώνεται τόσο ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας».

Όσον αφορά την επιχείρηση «Ελευθερία» είπε ότι «συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, γεγονός που δημιουργεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης Κράτους και πολίτη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook