Αυτό είναι το ψηφιακό πιστοποιητικό – Πώς θα λειτουργεί, ποια διαδικασία θα ακολουθούν οι Ευρωπαίοι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο κ. Πιερρακάκης επανέλαβε πως το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid της ΕΕ θα εκδίδεται από τις εθνικές αρχές και θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή για όσους, έχουν εμβολιαστεί πλήρως, διαθέτουν αρνητικό PCR test, ή έχουν βεβαίωση ανάρρωσης από τον κοροναϊό.

Βήμα-βήμα πως θα λειτουργεί το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό παρουσίασε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι όπου τα βασικά συστήματα διαλειτουργούν στο κομμάτι της υγείας», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Ποιος θα μπορεί να βγάλει ψηφιακό πιστοποιητικό
Όπως είπε χρειαζόμασταν δύο πράγματα: Να είναι κοινό σε όλα τα κράτη – μέλη και να υπάρχει μία πλατφόρμα τεκμηρίωσης, να τεκμηριώνει πως τα στοιχεία που παρέχονται είναι ακριβή.

Ειδικότερα το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και θα είναι ανοιχτό για την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία καθώς και την Ελβετία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης «για την έκδοση του πιστοποιητικού συνδυάζονται στοιχεία από τις βάσεις όσων νόσησαν με Covid-19 αλλά και όσων έχουν εμβολιαστεί».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook