Lockdown : Η έκρηξη σε κρούσματα και διασωληνωμένους «φρενάρει» το ξεκλείδωμα της χώρας

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στόχος κυβέρνησης και ειδικών είναι ό,τι ανοίξει να μην ξανά κλείσει.

Για παράταση του lockdown ετοιμάζεται η κυβέρνηση, «βλέποντας» ότι επιβαιώνονται οι δυσοίωνες προβλέψεις για αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, με ότι αυτό σημαίνει για τις αντοχές του ήδη ταλαιπωρημένου ΕΣΥ.

Ενδεικτική η δήλωση στελεχών της κυβέρνησης, όπως του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα ο οποίος σημείωσε πως είναι αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου με τα δεδομένα που έχουμε τώρα.

Οι επόμενες 3 μέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς στα επιδημιολογικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν, θα αποτυπωθεί η ένταση του τρίτου κύματος της επιδημίας, την ώρα που υπάρχουν προβλέψεις ακόμη και για 1.000 διασωληνωμένους.

Το πρώτο επίσημο καμπανάκι για την επικείμενη αύξηση των κρουσμάτων ήρθε από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα ο οποίος στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προειδοποίησε ότι θα «συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων».

Σήμερα μάλιστα τα κρούσματα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλά, «απειλώντας» μάλιστα το προηγούμενο ρεκόρ 24ώρου, που είχε σημειωθεί στις 17 Μαρτίου του 2021, όταν ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 3.465 κρούσματα.

Μετά το χθεσινό σοκ με το ποσοστό της θετικότητα να σκαρφαλώνει στο 12%, σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, οι νέες μολύνσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000, ανεβάζοντας στο «κόκκινο» την ανησυχία, και να «φρενάρουν», τα όποια σχέδια μπορεί να υπήρχαν για «ξεκλείδωμα» της χώρας από την Δευτέρα.

Αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου

Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι αδύνατο να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί», τόνισε, μιλώντας στον Σκάι, ενώ πρόσθεσε ότι «θα προχωρούμε σε επίταξη και άλλων ιδιωτικών κλινών, εφόσον αυτό χρειάζεται».

Σχετικά με το αν αυτό είναι το τελευταίο lockdown που εφαρμόζουμε απάντησε πως «μακάρι να είναι, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η βασική δική μου παράκληση είναι ότι επειδή πραγματικά πιστεύω ότι το Πάσχα και μετά θα είμαστε πολύ καλύτερα, εάν μπορέσουμε αυτόν τον μήνα να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε λίγο πίσω, τότε πραγματικά θα είμαστε πολύ καλύτερα».

in.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook