Κοροναϊός: Έρχεται έκρηξη κρουσμάτων – Πληροφορίες για πάνω από 3.000 νέες μολύνσεις

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, οι νέες μολύνσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000, μία εξέλιξη η οποία αναμένεται να βάλει «φρένο» στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για περαιτέρω «ξεκλείδωμα» της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Μετά το χθεσινό σοκ με το ποσοστό της θετικότητα να σκαρφαλώνει στο 12%, σήμερα αναμένεται να καταγραφεί έκρηξη νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, οι νέες μολύνσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000 , μία εξέλιξη η οποία αναμένεται να βάλει «φρένο» στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για περαιτέρω «ξεκλείδωμα» της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο δείκτης της θετικότητας εκτοξεύτηκε στο 12,1% χτυπώντας νέο καμπανάκι στους επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας και τους σκληρούς δείκτες, όπως οι καθημερινές εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και η ασφυξία που υπάρχει στις ΜΕΘ.

Το πρώτο καμπανάκι για την επικείμενη αύξηση των κρουσμάτων ήρθε από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα ο οποίος στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προειδοποίησε ότι θα «συνεχίσουμε να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων».

Κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ανέφερε ότι «οι τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ δύσκολες» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες, να βλέπουμε αύξηση κρουσμάτων. Χρειάζεται από όλους υπομονή και τήρηση των μέτρων». Ευχαρίστησε, επίσης, την Εκκλησία «για την συμπαράσταση και την υποστήριξη που έχει δείξει σε όλη αυτήν την δύσκολη μάχη ενάντια στον κοροναϊό».

Η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας που παρακολουθεί καθημερινά τα στοιχεία της πανδημίας, θα προχωρήσει στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση την ερχόμενη Παρασκευή για το αν μπορούν να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες από την ερχόμενη Δευτέρα, ένα σενάρια που δυστυχώς φαίνεται να απομακρύνεται.

Στο 12% το ποσοστό θετικότητας
Μπορεί χθες ο ΕΟΔΥ να ανακοίνωσε μόλις 1.707 κρούσματα, αριθμό πολύ μικρότερο από τις υπόλοιπες ημέρες, όπου οι μολύνσεις «άγγιζαν» τις 3.000, ωστόσο κάτι τέτοιο συμβαίνει κάθε Δευτέρα, αφού ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν Κυριακή, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν.

Όμως υπάρχει και ένας δείκτης, αυτός της θετικότητας (δηλαδή ο αριθμός κρουσμάτων βάσει του αριθμό τεστ), ο οποίος… λέει την πικρή αλήθεια όποια μέρα και αν είναι. Συγκεκριμένα, σήμερα ο δείκτης θετικότητας εκτινάχθηκε στο 12,1%.

in.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook