Lockdown: Νέα μέτρα για να αντέξει στα δύσκολα το ΕΣΥ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι ειδικοί εξετάζουν να μπει στο κόκκινο η Αχαΐα και η Θεσσαλονίκη και να ισχύσει απαγόρευση από τις 18:00 στην Αττική τα Σαββατοκύριακα.

Στο τραπέζι μάλιστα βρίσκεται και η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική αναμένεται να αρχίσει από αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι ειδικοί φοβούνται πως οι αλκυονίδες μέρες θα «βγάλουν» έξω από τα σπίτια τους τους Αθηναίους με αποτέλεσμα να γεμίσουν πάλι με κόσμο οι παραλίες και τα πάρκα.

Επίσης η ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού, όσο και η μεγάλη κινητικότητα που παρατηρούνταν στην πρωτεύουσα τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα έχει χτυπήσει καμπανάκι στους εμπειρογνώμονες και γι΄αυτό αναμένεται να εισηγηθούν σήμερα περεταίρω μέτρα στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων υπάρχει και μερίδα ειδικών που τάσσεται υπέρ ενός σκληρότερου lockdown, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το επιδημιολογικό φορτίο, ωστόσο δεν είναι δεδομένο πως θα επικρατήσει η δική τους πρόταση.

Οι τελευταίες πληροφορίες για σχολεία

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr τα πρώτα στοιχεία του επιδημιολογικού αποτυπώματος από το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται στο επίκεντρο των ειδικών τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η πλειοψηφία των «33» δεν αναμένεται να συμφωνήσει για το κλείσιμό των Γυμνασίων και των Δημοτικών αυτή την εβδομάδα.

Άλλωστε η πλευρά της η Νίκη Κεραμέως δήλωσε σήμερα , μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 πως το θέμα των σχολείων «δεν υπάρχει καν στην ατζέντα της Επιτροπής».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, προς το παρόν «δεν υπάρχει εισήγηση ούτε για το κλείσιμο Γυμνασίων και Λυκείων», ενώ τόνισε ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα μετάδοσης εντός των σχολικών συγκροτημάτων «δεν είναι μεγάλο».

in.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook