Αστυνομία στα σπίτια τα Χριστούγεννα αν υπάρξουν καταγγελίες – Δεν θα κυκλοφορεί κανείς μετά τις 10 το βράδυ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Η κυβέρνηση έχει ήδη πει τρία «όχι» για τα φετινά Χριστούγεννα: όχι κάλαντα την παραμονή, όχι μεγάλα τραπέζια και παρέες αύριο κι ανήμερα τα Χριστούγεννα, όχι μετακινήσεις από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας, ενώ αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο για το σχέδιο που θα εφαρμοστεί. 

Κλιμακώνει τους ελέγχους η κυβέρνηση ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και τη Πρωτοχρονιάς, εισβάλλοντας ακόμα και στα σπίτια αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις, ενώ τσουχτερά πρόστιμα και μπλόκα θα περιμένουν τους δυνητικούς παραβάτες.

Την επέμβαση της αστυνομίας ακόμα και στα σπίτια τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων, μόνο αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αν υπάρξουν καταγγελίες για μεγάλες συγκεντρώσεις σε σπίτια τα Χριστούγεννα η αστυνομία θα παρέμβει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτραπεί καμία κινητικότητα σε πλατεία η αλλά σημεία συγκέντρωσης, ενώ τόνισε ότι από τις 22:00 το βράδυ τόσο τη παραμονή των Χριστουγέννων όσο και ανήμερα αλλά και όλες τις εορταστικές μέρες δε θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους παρά μόνο τα ασθενοφόρα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δε θα υπάρχει ψυχή στους δρόμους».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ανήμερα των Χριστουγέννων και μέχρι τις 22:00 το βράδυ θα επιτρέπεται στους πολίτες να γιορτάσουν με τους συγγενείς τους, αλλά αυστηρά μέχρι 9 άτομα.

Όπως είπε ο υπουργός είμαστε στην κόψη του ξυραφιού και αν χαλαρώσουμε θα υπάρξει καταστροφή.

Όπως είναι ήδη γνωστό εδώ και μέρες, το γιορτινό τραπέζι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα πρέπει να έχει maximum εννέα άτομα, με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους να επισημαίνουν ότι η σύνθεση των οικογενειών που θα σμίξουν τα Χριστούγεννα θα πρέπει να είναι η ίδια και την Πρωτοχρονιά.

Η κυβέρνηση έχει ήδη πει τρία «όχι» για τα φετινά Χριστούγεννα: όχι κάλαντα την παραμονή, όχι μεγάλα τραπέζια και παρέες αύριο κι ανήμερα τα Χριστούγεννα, όχι μετακινήσεις από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας, ενώ αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο για το σχέδιο που θα εφαρμοστεί.

Ενδεικτικό της ανησυχίας και της εγρήγορσης για αυτές τις μέρες είναι το ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για την αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας τις μέρες των γιορτών.

Ελεγχοι και πρόστιμα
Στους δρόμους της Αθήνας θα κυκλοφορούν πάνω από 2000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα διενεργούν ελέγχους και θα επιβάλλουν πρόστιμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων, Γρηγόρη Γερακαράκο. Όπως είπε, μιλώντας στο MEGA, «αν βγεις κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης (σ.σ μετά τις 10 το βράδυ) για λόγο που δεν προβλέπεται, θα επιβληθεί πρόστιμο».

«Σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της αστυνομίας αυτές τις ημέρες τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Για το αν θα υπάρξει αυτοπρόσωπη παρουσία της αστυνομίας σε κάποιο σπίτι εξαρτάται από τις καταγγελίες», ανέφερε ο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον Σκάι.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διοργάνωση πάρτι σε σπίτια, σημείωσε ότι η ΕΛΑΣ είναι υποχρεωμένη να παρέμβει λόγω και της αναφοράς στην ΚΥΑ και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, με όλους τους νόμιμους τύπους που είναι η παρουσία εισαγγελέα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

in.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook