4 λεπτά έφεραν την καταστροφή στην Λιβαδειά!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ήταν μέσα στο παιχνίδι για 32 λεπτά όμως ένα νεκρό διάστημα διάρκειας τεσσάρων λεπτών έφερε την ήττα στην Λιβαδειά με 90-72.

Ο ΟΦΗ πάλεψε για 32 λεπτά στην Λιβαδειά, έφτασε στην ισοφάριση με 61-61 όμως το νεκρό διάστημα 32-36 όπου δεν πέτυχε ούτε ένα πόντο (!!), έδωσε την δυνατότητα στην Λιβαδειά να πάρει διαφορά 13 πόντων και κάπου εκεί να λήξει το παιχνίδι.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι την έναρξη της τελευταίας περιόδου όταν και η Λιβαδειά εκμεταλλεύτηκε ένα νεκρό διάστημα του ΟΦΗ που δεν σκόραρε για 3 λεπτά με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν ένα σερί 10-0 και να πάρουν τη νίκη παραμένοντας αήττητοι σε όλη την διάρκεια του δευτέρου γύρου.
ΟΦΗ και Λιβαδειά πήγαιναν σχεδόν πόντο πόντο και στο 26′ ο ΟΦΗ μείωσε σε 55-52 με τρίποντο του Στυλιανού διατηρώντας στο παιχνίδι την ομάδα του. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης έδινε συνεχώς το προβάδισμα στην Λιβαδειά με τέσσερις συνεχόμενους πόντους αλλά και άριστη οργάνωση του παιχνιδιού των γηπεδούχων. Στην συνέχεια ο ΟΦΗ ήταν άστοχος στις βολές με την Λιβαδειά στο 29′ να προηγείται με 61-56 που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου αν και οι παίκτες του Τακιανού να χάνουν την ευκαιρία για να μειώσουν την διαφορά ακόμα περισσότερο.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Γιάννης Λιανός κρατούσε ζωντανό τον ΟΦΗ με τον Πατρινό φόργουορντ να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι και με ένα σερί 5-0 οι παίκτες του Τακιανού ισοφάρισαν σε 61-61. Και ενώ η ψυχολογία ήταν με το μέρος του ΟΦΗ, η Λιβαδειά αντέδρασε με αποτέλεσμα να τρέξει ένα σερί 10-0 και να το μετατρέψει σε 71-61. Ο ΟΦΗ έμεινε χωρίς πόντο για 4 ολόκληρα λεπτά ενώ το αρνητικό σερί έσπασε ο Στυλιανού μειώνοντας την διαφορά στους επτά. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μαράντος με γκολ – φάουλ πήγε ξανά την διαφορά στους 10 πόντους ωστόσο αυτό το τετράλεπτο ήταν και εκείνο που έκρινε τον αγώνα. Η διαφορά ξέφευγε ακόμα περισσότερο και με γκολ – φάουλ του Γιανναλέτσου πήγε στους 13 πόντους. Πλέον, ο ΟΦΗ είχε παρατήσει το παιχνίδι και η διαφορά μεγάλωνε όσο περνούσε η ώρα για να έρθει το τελικό 90-72.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook