Στυλιανού: “Aξίζει να βρεθεί στην Α1 ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Νίκος Στυλιανού φιλοξενήθηκε στο Εurohoops.net και μίλησε για την πορεία των Κρητικών και το νέο του ρόλο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συμπαράστασης στους ποδοσφαιριστές του Ομίλου!

Ο 26χρονος γκαρντ / φόργουορντ είχε την φήμη του αμυντικού “εξολοθρευτή”, όμως, ο Φώτης Τακιανός του έδωσε σημαντικές αρμοδιότητες και στην επίθεση με τον Κύπριο να ανταποκρίνεται ιδανικά. Εξάλλου, μετά από 17 συμμετοχές, σκοράρει κατά μέσο όρο 11.5 πόντους, με 63% στις βολές, 54% στα δίποντα, 37% στα τρίποντα, χωρίς να αμελεί τα καθήκοντά του στα μετόπισθεν. Όπως μας τόνισε, εξάλλου, αυτός ο ρόλος τον γεμίζει περισσότερο…

Πιστεύεις ότι νικώντας τον Ηρακλή, εξασφαλίσατε την παραμονή σας στην κατηγορία;

Η σημαντική νίκη απέναντι στον Ηρακλή αποτέλεσε απλά ένα πολύ αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Υπάρχουν, όμως, έξι ακόμη κρίσιμα παιχνίδια, στα οποία πρέπει να εμφανιστούμε προετοιμασμένοι, με σκοπό να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά όσο πιο γρήγορα γίνεται τη σωτηρία μας.

Από ρολίστας… εκτελεστής. Πώς νιώθεις με το νέο σου ρόλο;

Ο ρόλος κάθε παίκτη αλλάζει ανάλογα με την ομάδα, τον προπονητή και τις συνθήκες. Φέτος, έχω έναν διαφορετικό ρόλο, με το οποίο νιώθω πολύ άνετα μέσα στο γήπεδο.

Τι προτιμάς, να σαι αμυντικός εξολοθρευτής όπως σε είχαμε συνηθίσει πέρυσι ή να έχει έχεις ηγετικό ρόλο στο σκοράρισμα;

Πέρυσι, κλήθηκα να πάω σε μια ομάδα η οποία είχε δημιουργηθεί για να ανέβει στην Α1. Όλοι οι παίκτες είχαμε τους ρόλους μας και κάναμε ό,τι χρειαζόταν για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ένα μεγάλο κομμάτι του δικού μου ρόλου ήταν στην άμυνα. Προτιμώ αυτόν που μου έχει ανατεθεί φέτος στο σκοράρισμα, γιατί δεν αναιρεί αυτόν που έχω στην άμυνα. Συνδυάζοντάς βοηθώ ακόμη περισσότερο την ομάδα μου.

Υπάρχει πίεση στον ΟΦΗ, δεδομένου πως είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα;

Μόλις φτάσει κάποιος στο Ηράκλειο συνειδητοποιεί πως ο ΟΦΗ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ελλάδα. Δεδομένου αυτού, υπάρχει μια εντονότερη επιθυμία των παικτών για την επέκταση των στόχων. Δεν θα το χαρακτήριζα, όμως, πίεση!

Σας έχουν επηρεάσει τα θλιβερά γεγονότα του ποδοσφαιρικού τμήματος; Μπορείς να σκεφτεις τον εαυτό σου στη θέση αυτών των παιδιών;

Από την αρχή της χρονιάς γνωρίζαμε τα προβλήματα στον ποδοσφαιρικό ΟΦΗ. Πιστεύαμε ότι θα επηρεαζόταν το τμήμα μπάσκετ, αλλά δυστυχώς “χτύπησαν” κι εμάς. Πριν από δύο μήνες ήρθαμε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που δεν ξέραμε αν θα υπάρχει η ομάδα μέχρι την επόμενη αγωνιστική. Με τις συνθήκες που επικρατούν στον ελληνικό αθλητισμό, πιστεύω ότι όλοι έχουμε στο μυαλό πως μπορεί να συμβεί κάτι παρόμοιο σε οποιαδήποτε ομάδα, ανά πάσα στιγμή. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ!

Πιστεύεις πως μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει κάποια στιγμή την άνοδο στην Α1; Κι αν το πετύχει, έχει τη δυναμική να κρατηθεί;

Κατά τη γνώμη μου, αξίζει σε ένα ιστορικό σωματείο σαν τον ΟΦΗ να βρεθεί ανάμεσα στους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ. Ωστόσο, για να λυθεί αυτό χρειάζεται να λυθούν τα προβλήματα και να μπουν οι σωστές βάσεις σε όλα τα επίπεδα. Αν κάποια στιγμή αυτό επιτευχθεί, τότε ο κόσμος του ΟΦΗ θα αποτελέσει τη δυναμική του για να αντέξει.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook